Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NIEUW: CARE PLUS® TEST TEGEN LYME
TEST DE TEEK ZELF

Almere, juli 2010 - De teek is een insect dat je liever op afstand houdt. Om zijn kriebelige uiterlijk, maar vooral om wat een beet te weeg kan brengen. Als kleine vampiertjes zuigen ze je bloed en brengen al doende bacteriën over. Het bekendste en gevaarlijkste effect van een tekenbeet is de ziekte van Lyme. Een sluimerende aandoening met mogelijk gevolgen voor de rest van je leven. Het is daarom belangrijk snel te reageren bij een beet en dankzij Care Plus® kan dat nu sneller dan ooit: met de doe-het-zelf tekentest. Hiermee check je of de teek die je gebeten heeft, besmet is met de bacterie die Lyme veroorzaakt. Direct zekerheid, direct beginnen met de behandeling. De tick-test is pas net op de markt, maar de innovatie is nu al genomineerd voor de OutDoor Industry Award 2010.

Teken thuistest
De Care Plus® tick-test is een innovatief nieuw product dat de aanpak van tekenbeten voorgoed verandert. Na de beet kun je meteen zelf testen of dit nare diertje geïnfecteerd is met de borrelia bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Lyme is een ernstige infectieziekte die het zenuwstelsel aantast. In Nederland is momenteel 1 op de 4 teken besmet met Lyme. In tegenstelling tot wat veel mensen denken verschijnt bij 60% van de mensen die met de infectieziekte besmet zijn, geen opvallende rode kring die duidt op een besmetting. Een snelle diagnose is van groot belang; een besmetting met Lyme kan van chronische aard zijn en tast dan ook het centrale zenuwstelsel aan. Dankzij de teken thuistest weet je nu meteen of je behandeld moet worden en kun je daar indien nodig gelijk mee beginnen.

Verwijderen, testen, behandelen
Als je gebeten bent door een teek is het essentieel hem veilig te verwijderen. Gebruik hiervoor een tekentang zoals de Care Plus® Tick-Out. Het is belangrijk dat dit zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen acht uur, gebeurt. Daarna kun je met de tekentest beginnen. Stop de teek in het afsluitbare buisje en voeg een paar druppels van de bijgeleverde vloeistof toe. Stamp het geheel fijn met het houten stampertje, zuig het op met het pipet en doe twee tot drie druppels op de testcassette. Een rood streepje bij de C betekent dat de test gelukt is, een rood streepje bij de T dat de teek inderdaad besmet is met de borrelia bacterie. Deze informatie moet dan aan de huisarts worden gemeld en die bepaald of een antibiotica behandeling noodzakelijk is.

Prijs & verkrijgbaarheid
De Care Plus® tick-test is verkrijgbaar voor E9,95 bij de betere buitensportzaak, apotheek, drogist en online op www.veiligopreiswinkel.nl.

Over Tropicare® en Care Plus®
Tropicare is al sinds 1992 dé specialist op het gebied van gezond en veilig reizen. Het is de enige organisatie gespecialiseerd in adviezen, lezingen en opleidingen die bijdragen aan de gezondheidsbescherming van reizigers. Deze kennis wordt gebruikt bij het ontwikkelen van de producten onder de naam Care Plus®. Deze producten zijn zeer nuttig voor wie verre, tropische reizen maakt, maar ook voor de vakantieganger in Europa of gewoon thuis in Nederland.

Op www.tropicare.eu vind je meer informatie over Tropicare®, het assortiment en reis- en gezondheidsadviezen, zoals up-to-date informatie over heersende ziektes in het buitenland. De uitgebreide serie producten van Care Plus®beschermt je tegen o.a. stekende insecten, de zon, slechte hygiënische omstandigheden en vervuild drinkwater. Op www.careplus.eu vind je het assortiment en bijbehorende informatie.