Persbericht

Save the Children tekent wereldwijd voor UNIT4
~ Nederlandse bedrijfssoftwareleverancier krijgt order van ruim 1,6 miljoen euro van grootste kinderbeschermingsorganisatie ter wereld ~

Sliedrecht, 12 juli 2010 - Save the Children heeft UNIT4 gekozen als voorkeursleverancier voor de automatisering van haar 29 divisies. De grootste onafhankelijke kinderbeschermingsorganisatie ter wereld gaat wereldwijd de ERP-oplossing Agresso Business World inzetten als hulpmiddel bij haar administraties. De opdracht is 1,6 miljoen euro waard.

Save the Children, die kinderen in 120 landen helpt, verwacht met het nieuwe bedrijfssysteem zowel te kunnen bezuinigen als de administratiekosten terug te kunnen brengen. Daarnaast zal de ERP-oplossing de charitatieve instelling ondersteunen bij organisatieveranderingen. Bovendien kan Save the Children met Agresso Business World beter laten zien hoe giften worden besteed.

In eerste instantie wordt Agresso Business World geïmplementeerd bij de International Program Unit (IPU). Dit onderdeel is verantwoordelijk voor alle internationale projecten die buiten de grenzen vallen van de nationale hoofdkantoren. Consultants van UNIT4 zullen de IPU ondersteunen bij deze implementatie voor alle regio's en landelijke kantoren met meer dan 2500 eindgebruikers. Na deze implementatie hebben de hoofdvestigingen in de landen waar Save the Children actief is de mogelijkheid om het bedrijfssysteem op een zelf gekozen moment uit te rollen.

De keuze voor UNIT4 volgt na een uitgebreid selectieproces waar medewerkers van Save the Children uit Azië, Afrika en Europa bij betrokken waren. "UNIT4 heeft veel ervaring in deze sector", aldus Pam Innes, Director van IPU Transition bij Save the Children. "De succesvolle 'proof of concept' van UNIT4 liet zien dat het non-profit platform van UNIT4 erg flexibel is en goed aansluit bij ons bestaande businessmodel."

Het bedrijfssysteem biedt de mogelijkheid om financiële gegevens te vergelijken met doelstellingen zoals het aantal inentingen, onderwijs of voedselprogramma's. Hierdoor kunnen donoren eenvoudig zien hoe hun geld wordt besteed en wat de impact van hun donatie is op het leven van de kinderen.