Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Buiten het WK gelukkig wèl de hoofdprijs

Succesvolle formule met Stichting laluz werpt vruchten af

Amsterdam, 12 juli 2010 - In samenwerking met De Baak werkt Stichting laluz mee aan een talenten ontwikkelingsprogramma bij Schiphol Group. Een groep van vijftien young professionals werkt in het zogeheten PDP (Potential Development Programma) samen aan een strategische uitdaging die door een goed doel wordt aangedragen, in dit geval Stichting Meer dan Voetbal. Zo ervaart de projectgroep direct hoeveel zij kunnen betekenen voor een ideële organisatie, die niet altijd zelf gemakkelijk over kostbare expertise en talent beschikt.

Marije Mulder, directeur Stichting laluz, vertelt: "Voor ons is het matchen van young professionals en ideële organisaties iets dat in het DNA van onze stichting zit. Maar toch krijg je iedere keer kippenvel als je ziet hoe bevlogen en geïnspireerd deelnemers raken in zo'n programma. De passie, het enthousiasme en de dynamiek die bij de potentials loskomen is echt hartverwarmend. En in dit voorbeeld van de stichting Meer dan Voetbal is dat natuurlijk letterlijk scoren."

Persoonlijke ontwikkeling wordt in het PDP gekoppeld aan actuele ontwikkelingen binnen de Schiphol Group organisatie. Om de potentials expliciet te stimuleren ook buiten de voor hen vertrouwde kaders te treden voeren zij, parallel aan de inhoudelijke modules, ook dit project uit voor een goed doel. Deze goede doelen die aan het begin een adviesverzoek indienen, worden altijd zorgvuldig geselecteerd door stichting laluz. De young professionals zien dat door samenwerking met collega's binnen Schiphol Group (deelnemers uit verschillende business areas) en daarbuiten (goede doelen vanuit Stichting laluz en trainingsbureau de Baak) tot bijzondere resultaten kan leiden. Het PDP nodigt deelnemers uit om echt contact te maken met elkaar en de stichting, buiten de gebaande paden te denken en hun kennis te delen met non-profit organisaties. Hierbij kunnen zij hun kennis en ervaring van het werken bij Schiphol Group inbrengen.

Lot Aarts van Schiphol Group: "Schiphol Group heeft de ambitie om Europe's Preferred Airport te zijn. Een gezond evenwicht tussen een ondernemende bedrijfsvoering en onze maatschappelijke functie is daarbij van groot belang. Bij een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering horen kernbegrippen als duurzaamheid en innovatie. Deze begrippen staan ook centraal bij het ontwikkelen van talent: dit gebeurt duurzaam met het oog op de toekomst, en innovatief omdat wij ervan overtuigd zijn dat talent zich op meerdere manieren kan ontwikkelen."

Over het programma

Het PDP is een belichaming van de Baak leerfilosofie over hoe leren met elkaar in de samenwerking tot inspirerende en effectieve resultaten kan leiden. Het stimuleert het denken buiten de gebaande paden, het delen van kennis en het toepassen daarvan op nieuwe gebieden. Hiermee wil het innoverend denkvermogen vergroten en leiderschap stimuleren. Leren en doen worden geïntegreerd. Coaching en intervisie ondersteunen het leerproces continu. MVO gedachte moet geen liefdadigheid zijn, maar juist in het leerproces verankerd worden zodanig dat het toegevoegde waarde levert voor iedereen. Dit maakt het duurzaam..

Stichting laluz selecteert voor iedere module zorgvuldig de ideële organisaties. Een van de deelnemende goede doelen was Meer dan Voetbal. Meer dan voetbal helpt het voetbal zich in te zetten voor een betere samenleving, dit doet zij onder andere door kennisdeling. De stichting heeft in kaart welke maatschappelijke projecten succesvol zijn, echter in omringende landen is het voetbal ook zeer aktief op Maatschappelijk vlak.

"De potentials van Schiphol Group heeft met haar internationale ervaring Meer dan Voetbal geholpen hoe ze effectief de krachten kunnen bundelen met deze landen. Op basis van de gegeven adviezen is Meer dan Voetbal bezig een internationaal netwerk op te zetten tussen vergelijkbare organisaties in omringende landen. Hopelijk met ondersteuning vanuit de Europese Commissie" ;zo zegt Thijs van Grieken, clubmanager Meer dan Voetbal

Quotes van enkele deelnemende potentials:

"Werken op een persoonlijk en maatschappelijk speelveld is een geweldige ervaring die smaakt naar meer. Voor ons houdt het ontwikkelproces en de samenwerking met Stichting Meer dan Voetbal ook niet op bij het einde van het PDP programma. Wij zullen in de toekomst niet alleen aan onze eigen ontwikkeling blijven werken, maar ook aan die van Stichting Meer Dan Voetbal."

"Net zoals de huidige WK bal, Jabulani, wijken we af van het rechte pad, wat de meest onverwachte resultaten met zich meebrengt."

Over Stichting laluz
Stichting laluz brengt sinds 2004 enthousiaste young professionals en bevlogen ideële organisaties met elkaar in contact. Young professionals die hun kennis en expertise ook willen inzetten naast of tijdens hun professionele carrière. En ideële organisaties die staan te springen om deze voor hen onbetaalbare kennis en expertise. Om een professionaliseringsslag te maken, een kennishiaat op te vullen of simpelweg voor de frisse blik van een buitenstaander. Inmiddels staan al meer dan 2.500 young professionals en 400 ideële organisaties ingeschreven bij laluz.



Ingezonden persbericht