1/2

Persbericht 12 juli 2010

Wacom's nieuwe STU-520 LCD signature-tablet verbetert de klantcommunicatie bij het verkooppunt

Vandaag doet Wacom een vooraankondiging van de de nieuwste aanwinst in van digitale signature producten ­ het STU-520 LCD signature-tablet. Signature-tablets zij ideaal voor bedrijven zoals banks, hotels en winkels - ze maken het mogelijk om digitale handgeschreven handtekeningen vast te leggen op plaatsen waar de digitale workflow of een hoog veiligheidsniveau vereist zijn. Daarbij zorgt de STU-520 voor een nieuwe manier van communiceren met de klant die bij de kassa staat, als het gaat om het onder de aandacht brengen van een merk, een advertentie of een aanbieding. Dit wordt mogelijk gemaakt door Wacom's eerste kleuren LCD-scherm voor de signature-markt dat hoge resolutie beelden en logo's kan weergeven. De STU- 520 is vanaf de herfst van 2010 beschikbaar.
Met de STU-520 kunnen klanten hun digitale handgeschreven handtekening zetten in een variëteit aan scenario's, zoals het tekenen van een bon in een winkel, een formulier om een bankrekening te openen of zelfs om in een hotel in te checken. Het geeft handtekeningen meteen weer terwijl een klant op het display zijn handtekening plaatst, wat hetzelfde voelt als tekenen op papier.

Klein en compact, de STU-520 heeft een hoge kwaliteit, wide-format display van 10.4 cm ­ 6.5 cm en een WVGA resolutie van 800 x 480 dots. Het is gemakkelijk om de weergave van het display zo te programmeren zodat een corporate logo of een marketinguiting kan worden weergegeven. Om de acties aan de kassa voor de klant nog eenvoudiger te maken kunnen gekleurde buttons op het scherm geprogrammeerd worden ­ bijvoorbeeld `druk groen voor `ja' of rood voor `nee''. Indien het tablet niet in gebruik is dan kan de display ook bepaalde aanbiedingen of andere reclame weergeven.

Net als met de andere signature tablets in de lijn, is de STU-520 gebaseerd op Wacom's gepatenteerde pentechnologie. Omdat alle pennen draadloos en zonder batterij werken, zijn ze ergonomisch in het gebruik en vereisen ze geen onderhoud. Naast de fysieke xy positie van de pen, registreren alle Wacom tablets de druk en de snelheid van de pen tijdens het tekenen. Deze data (de xy positie en de druk) kunnen Wacom Europe GmbH · Europark Fichtenhain A9 · 47807 Krefeld · Germany · www.wacom.eu





2/2

Persbericht 12 juli 2010

gebruikt worden om individuele biometrische profielen aan te maken voor iedere ondertekenaar.

Meer informatie over Wacom's productlijn van signature tablets is te vinden op http://signature.wacom.eu/

-einde-

Informatie over de producten en diensten van Wacom Europe vindt u op www.wacom.eu.

Over Wacom
Wacom Europe GmbH is een dochteronderneming van Wacom Company, Ltd. (Tokyo Stock Exchange 6727). Wacom®, opgericht in 1983, is een wereldwijd opererende onderneming met hoofdkantoor in Japan met dochterondernemingen en kantoren in de gehele wereld om de marketing en distributie te ondersteunen in 150 landen. Wacom's visie is om mensen en technologie dichter bij elkaar te brengen met natuurlijke interface technologie. Daarmee is de onderneming de leidende fabrikant geworden van pentabletten, interactieve pen displays en digitale interface oplossingen. De geavanceerde technologie van Wacom's intuïtieve invoerinstrumenten wordt wereldwijd gebruikt voor het creëren de meest opwindende digitale kunst, film, speciale effecten, mode en vormgeving en voorziet zakelijke en thuisgebruikers met de vooraanstaande technologie om hun persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen. Miljoenen consumenten gebruiken de draad- en batterijloze, drukgevoelige pentechnologie. De onderneming biedt haar producten ook als OEM soluties aan leidende fabrikanten die groeiende markten bedienen. Wacom's interface technologie, genaamd Wacom Feel IT Technologies, wordt eveneens aangeboden als een geïntegreerde oplossing voor strategische partners. De meeste fabrikanten van tablet PC's rekenen op de geavanceerde kenmerken van betrouwbaarheid van het merk voor het leveren van een superieure user interface ervaring.