Ingezonden persbericht


Persbericht Parade
Den Haag, 12 juli 2010

Parade bouwt tenten in Utrecht op
en vertrekt op de tractor uit het warme Den Haag

Direct na de finale gisterenavond werden de tenten in het Westbroekpark afgebroken, want komende vrijdag 16 juli gaan de Parade-poorten weer open in het Moreelsepark, pal naast Centraal Station Utrecht. Daar worden de komende dagen bijna 40 tenten opgebouwd om plek te bieden aan 60 theater-, muziek- en dansvoorstellingen, elf restaurants en verschillende barren. In Den Haag hebben dit jaar 32.500 bezoekers de Parade bezocht.

Burlesque met Penney of liever gabber?
Er reizen groepen mee vanuit Rotterdam en Den Haag naar Utrecht, maar ook een hoop nieuwe gezelschappen staan daar op de planken. Zo speelt het Ricciotti ensemble eenmalig `Pinocchio in Love', een opera met muziek van Guus Janssen en libretto van Friso Haverkamp. Ook Penney de Jager staat voor het eerst op de Parade met `Burlesque Espress', evenals The Madd & vrinden, zij staan drie dagen met `De Veelste Grote Nederbiet Show'. The Four Chops (met onder andere Tony Overwater en Maarten Ornstein) brengen `The Return of the Four Chops'.
Aanstormend talent krijgt ook een podium. Zo zijn er de jonge makers van de Performancefabriek met `De Gabber Opera', Spoor C met `Burritobar' en Eva Marie de Waal en Wouter de Jong spelen `Michael versus Madonna'. Performance collectief ANA/KATA neemt de bezoekers mee in een levend schilderij met `In de Bloei van je Leven', theatergroep Juan speelt `Überhaupt nicht' en Theater RAST de tragikomische kookvoorstelling `Tarator'.

Nostalgie en nieuw
Marjan Luif kruipt nogmaals in de huid van Mevrouw ten Kate in `Still Going Strong' en Alix Adams (Hertenkamp) en Anil Jagdewsing spelen `Op pad of de koelie kabouter'. Hendrick-Jan de Stuntman brengt `Mega Poll' naar Utrecht en Niek Barendsen beleeft er de première van zijn nieuwe stuk `Nest'. Marcus Azzini regisseert voor Toneelgroep Oostpool `Thuis ben je nooit alleen' met Kirsten Mulder en Rick Paul van Mulligen en de jongens van Theatergroep WAK spelen in hun nieuwe tent de voorstelling RECHTNIET. Sven Ratzke neemt zijn band mee voor `Kill your Darling!' en ***Hotel de Parade gaat `All-in' met Mirjam Stolwijk, Iwan Walhain, Tibor Lukacs en Hanna Verboom. Ook voor de kinderen zijn er nieuwe voorstellingen in Utrecht, zoals `Trees' van Circuswerkplaats Boost, `de Freddies' van Arwen Linnemans en de Glazen Kin speelt `Katapulta'
Er reizen verschillende voorstellingen mee vanuit Rotterdam en Den Haag, zoals de dansvoorstelling `Dolby' van Naninelinning.nl, `Schoftendiner' van Carver Sepcial Edition, `Hauser Orkater Tribuut' van Egon Kracht & the Troupe en de jonge kunstenaar Jaime Ibanez met `Who needs an audience'.
Iedere avond spelen er twee live-bands welke gratis toegankelijk zijn. In Utrecht onder andere op het podium: Anne Soldaat, Tim Knol, Eckhardt/Veenfabriek, Elske de Wall en Leine.

Give a shit about people's need
De Parade vraagt met het toiletten-concept GIVASHIT, in samenwerking met Get it Done en Akvo, een vrijwillige bijdrage voor het toiletbezoek ter ondersteuning van waterprojecten in




ontwikkelingslanden. Daar is gebrek aan schoon drinkwater en sanitatie een groot probleem. Met de opbrengsten uit Rotterdam en Den Haag kan het eerste project worden ondersteund: twee sanitaire blokken voor 300 schoolkinderen in Wolkite, Ethiopië. Tot nu toe wordt gebruik gemaakt van gaten in de grond, wat enerzijds onhygiënisch en dus ongezond is, maar ook met name meisjes ervan weerhoudt om naar het toilet te gaan of überhaupt naar school te gaan, uit schaamte. Meer informatie over dit project staat op http://getitdone.org/ projects/posted/type/view/id/91.
Naast deze projecten in ontwikkelingslanden staat ook het milieu in eigen land op de agenda. De Parade werkt met Clean Air aggregaten, zelfreinigende roetfilters, dat de roetuitstoot van dieselgeneratoren reduceert met bijna 100%. Daarnaast is de Parade overgegaan op energiezuinige terreinverlichting en nachtstroom.

Opening Utrecht
Het Flying Festival, onderdeel van de Parade, rijdt donderdagmiddag 15 juli door de straten van Utrecht met de voorstelling `De Grote Levende Loterij Show' van Hendrick-Jan de Stuntman, begeleidt door een mobiel orgel en vrolijke snoepmeisjes. Er is onder andere een stop op de Neude rond 15.00uur. Gaat u graag mee met het Flying Festival, dan kunt u dat aangeven via paul@mobilearts.nl of bellen met Paul van Loon: 06 - 50 898 672. Vrijdag 16 juli is de officiële opening van de Parade:

18.00 uur
Ontvangst in Café Correct
18.30 uur
Opening door Nicole van Vessum, artistiek directeur van de Parade Kort optreden van Ricciotti ensemble
19.15 uur
Openingsvoorstelling `Pinocchio in Love' door het Ricciotti ensemble; een zwarte liefdesgeschiedenis over het leven van Pinocchio, nadat hij van houten pop tot mens van vlees en bloed getransformeerd is.

Wilt u hierbij zijn, dan kunt u zich aanmelden via paul@mobilearts.nl.

Tournee Parade 2010
17 juni - 27 juni Rotterdam, Museumpark
2 juli - 11 juli Den Haag, Westbroekpark
16 juli ­ 1 augustus Utrecht, Moreelsepark
6 - 22 augustus Amsterdam, Martin Luther Kingpark


---

Voor de redactie:

De Parade komt voort uit de Boulevard of Broken Dreams en wordt geproduceerd door Mobile Arts.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eefje Colsen, hoofd communicatie & sponsoring
06 - 267 10 661 / eefje@mobilearts.nl
Paul van Loon, communicatie (aanvraag van beeldmateriaal, interviews) 06 - 508 98 672 / paul@mobilearts.nl

Mobile Arts / Parade
Weverssingel 36




3811 GK Amersfoort
W: www.deparade.nl
& www.deparade.nl/persparade (persberichten en beeldmateriaal)






---- --