Belgacom

Brussel, 12 juli 2010

Wataniya Mobile lanceert BICS' Instant Roaming dienst in de Palestijnse Gebieden

BICS, een toonaangevende internationale leverancier van spraak, data en diensten met toegevoegde waarde, is fier dat het door Wataniya Mobile werd uitgekozen voor het verzekeren van zijn wereldwijde roaming dekking via BICS' Instant Roaming oplossing. Deze dienst zal de klanten van Wataniya in de Palestijnse gebieden toegang geven tot een wereldwijde roaming dekking voor spraak, SMS, GPRS, CAMEL, 3G en BlackBerry. De dienst steunt op de Dual IMSI technologie, die werd ontwikkeld in samenwerking met Proximus, de grootste mobiele operator in België.

Voor Wataniya Mobile zal deze dienst de snelle ontplooiing van een roaming dekking mogelijk maken, overeenstemmend met de bestaande en indrukwekkende wereldwijde dekking voor roaming die Proximus biedt. Bovendien zullen Wataniya Mobile en zijn klanten de vrijheid en flexibiliteit hebben om hun eigen bilaterale footprint verder uit te bouwen in combinatie met de Instant Roaming dienst. Wanneer de klanten van Wataniya Mobile gebruik maken van roaming diensten in landen waarmee de operator geen bilaterale roaming overeenkomsten gesloten heeft, zal de SIM kaart van Wataniya Mobile overschakelen naar de roaming diensten van Proximus. Hierdoor verzekeren deze klanten zich van een echt wereldwijd bereik.

Daniel Kurgan, CEO van BICS, in een reactie: "We zijn trots dat Wataniya ons als partner heeft gekozen om hem het wereldwijde bereik te verschaffen dat hij nodig heeft. Hierdoor zullen de klanten van Wataniya Mobile in staat zijn hun familie, vrienden en zakenrelaties in het buitenland te telefoneren en te sms'en. Deze overeenkomst bevestigt andermaal ons engagement t.o.v. de mobiele operatoren en genereert waarde voor hun klanten, waar ze zich ook bevinden.' Allan Richardson, CEO van Wataniya Mobile, in een reactie: "Wij zijn zeer blij dat we met dit akkoord onze klanten de mogelijkheid kunnen bieden om gemakkelijk met hun familie, vrienden en partners in het buitenland te communiceren". Over BICS
BICS levert wereldwijd kwaliteitsvolle oplossingen voor spraak, messaging, roaming, connectiviteit en mobiele betaaldiensten aan honderden telecommunicatie providers. Gepassioneerde en creatieve teams stellen in Brussel, Bern, Monaco, Dubai, Singapore en New York alles in het werk om hun klanten elke dag de beste kwaliteit, betrouwbaarheid en interoperabiliteit te bieden. Dit stelt BICS' klanten in staat om op hun beurt de eindgebruiker een uitstekende service te verlenen. De vernieuwende aanpak van BICS vertolkt zich in het feit dat zij pionierswerk verrichten op het vlak van de technologische vooruitgang en de consolidatie van de markt. BICS is een joint venture van Belgacom (57,6%), Swisscom (22,4%) en MTN (20%) en rolde transformatieve Next Generation Networks (NGN's) uit. Dankzij een voortdurende focus op diensten met toegevoegde waarde voor mobiele operatoren en zijn groeistrategie is BICS erin geslaagd een wereldwijde koploperspositie te bemachtigen, zowel op de internationale markt van de spraak als van de mobiele data diensten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.bics.com

Over Watanyia Mobile
Wataniya Mobile werd in september 2006 opgericht nadat een nieuwe licentie werd vrijgegeven voor een tweede mobiele telefoonoperator in Palestina. Met de komst van Wataniya Mobile op de telecom markt, beschikken de Palestijnen over een extra mobiele provider. Bovendien zorgt de komst van Wataniya Mobile voor toegang tot nieuwe en innovatieve producten en diensten, bijkomende tewerkstelling, en stimuleert het de verdere economische ontwikkeling van Palestina. De oprichting van Wataniya Mobile was het resultaat van de samenwerking tussen het Koeweitse Wataniya Mobile Telephone Company, waarin Qatar Telecom (Qtel) een meerderheidsbelang heeft, en het Palestine Investment Fund. Dankzij de internationale expertise van Qtel, dat actief is in 17 landen, zien de Palestijnen zich verzekerd van de hoogst mogelijke normen inzake netwerkkwaliteit en -bereik. Het Palestinian Investment Fund (PIF) wil bijdragen tot de uitbouw van een onafhankelijke, leefbare en duurzame Palestijnse economie en investeringen in strategische sectoren zoals telecom. Wataniya Mobile is niet zomaar een mobiele telefoonmaatschappij. Van meet af aan hebben we onze visie, waarden en missie volledig afgestemd op de tevredenheid van de klant, door innovatieve diensten aan te bieden en een uitzonderlijke service te verlenen. Dit is het streefdoel en tegelijk de visie van ons bedrijf: aan de weg timmeren om de communicatiespecialist bij uitstek en een aantrekkelijke werkgever te worden.