Ingezonden persbericht


Europese architecten kritischer op productie en transport (bouw)materialen

Dat energiebesparing in het materiaalselectieproces bij Europese architecten een belangrijke rol speelt is ondertussen algemeen bekend. Dezelfde architecten geven nu echter aan hierin nog een stap verder te gaan. Uit onderzoek van Arch- Vision (www.arch-vision.eu) blijkt namelijk dat het energieverbruik dat met de productie en het transport van (bouw)materialen gepaard gaat, steeds kritischer door architecten bekeken wordt en dus steeds zwaarder zal meewegen in het selectieproces.

Met name in Frankrijk (81%), Italië (73%), Duitsland (71%) en Nederland (70%) geven architecten aan steeds kritischer te kijken naar energieverbruik tijdens de productie en het transport van (bouw)materialen. In Spanje (62%) en Engeland (54%) is dit in iets mindere mate het geval.

Dit en meer blijkt uit de European Architectural Barometer, een internationaal marktonderzoek uitgevoerd door Arch- Vision onder 1200 architecten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland en Spanje. Naast publicatie van cijfers omtrent omzet en huidige en toekomstige bouwvolumes, wordt er elk kwartaal een actueel thema nader onderzocht. Dit omdat architecten niet alleen een indicator zijn voor de toekomstige bouwvolumes maar ook sterk bepalend zijn hoe en met welke materialen er gebouwd gaat worden.


Over Arch-Vision
Arch-Vision is de uitgever van de European Architectural Barometer, een internationaal onderzoeksrapport onder architecten binnen Europa. Het onderzoek wordt elk kwartaal in opdracht van Arch-Vision door USP Marketing Consultancy uitgevoerd onder 1200 architecten in de 6 belangrijkste bouwindustrieën van Europa.

Arch-Vision is een zusteronderneming van USP Marketing Consultancy, BuildInfoConsult BV, BauInfoConsult GmbH en BouwKennis B.V.