Ingezonden persbericht


NOODWEER SPELBREKER OP EERSTE DAG DELTA LLOYD WK 470 DEN HAAG

Scheveningen, 12 juli 2010

Het noodweer dat maandag 12 juli het land teisterde, werd ook spelbreker op de eerste dag van de Delta Lloyd WK 470 Den Haag. Na vier uur uitstel werden de 180 olympische zeilteams uit 39 landen de Noordzee op gestuurd. De wind was echter te zwak om tegen de sterke stroming op te boksen. Met de dreiging van opnieuw een onweersbui, blies het racecomité de wedstrijden af. Rond 16.30 uur was de vloot net op tijd veilig binnen. Enkele boten liepen wel enige schade op.

Hoe anders was het zondagavond bij de spectaculaire openingsceremonie in de zonovergoten haven van Scheveningen. Na de officiële woorden volgde een daverend optreden van de dansers van Dansacademie Lucia Marthas. Zij onthulden tot slot de 'Good Luck' bannier. De jongste oranjezeilster Jeske Kisters (17) legde namens alle zeilers de eed van een sportief kampioenschap af.

De eerste krachtmeting vond 's avonds al plaats tussen Holland en Spanje. Niet op zee, maar op de Zuid-Afrikaanse grasmat. Het is nu aan Nederland om de score gelijk te trekken.

Vanavond om 19.00 uur valt de beslissing of het wedstrijdschema wordt gewijzigd.

/// Einde



Ingezonden persbericht