Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


WK-finale zondag de 'oranje draad' bij NOS Sport

HILVERSUM, 7 juli 2010 - Op de dag dat het Nederlands elftal de finale van het wereldkampioenschap 2010 speelt - zondag 11 juli - loopt de mondiale eindstrijd vanaf het middaguur tot in ieder geval middernacht als 'oranje draad' door de programma's van NOS Sport op Nederland 1 en Radio 1. Op zowel televisie als radio wordt de aandacht voor de apotheose van het WK voetbal 's middags gecombineerd met een rechtstreeks verslag van de achtste etappe van de Tour de France. Op de 'day-after' - maandag 12 juli - volgt 's morgens tussen zeven en acht uur (Nederland 1 en 2) een extra ontbijteditie van NOS Studio Sport, voorafgegaan door het gebruikelijke ochtendbulletin van het NOS Journaal. Later op maandag, om 19.00 uur, volgt op Nederland 1 de laatste aflevering van het NOS WK Journaal, met Henry Schut en Hugo Borst.

Nederland 1

Op Nederland 1 begint de spreekwoordelijke warming-up zondag 12 juli direct na het NOS Journaal van 12.00 uur, met een speciale finale-editie van NOS Studio Sportzomer. Presentator Jack van Gelder kijkt in Johannesburg met enkele voetbalgasten vooruit naar het treffen van Oranje later die avond. Vervolgens stapt NOS Studio Sport tussen 13.00 uur en circa 17.45 uur op de fiets en is de Tour de France-etappe van Les Rousses naar Morzine live te volgen, onderbroken door live-schakelingen in het kader van het WK met onder meer Zuid-Afrika. Na de finish van de renners in Morzine, gaat het sein weer op oranje. Aansluitend aan het NOS Journaal van zes uur, is het om 18.10 uur tijd voor het dagelijkse WK Journaal met Henry Schut en Hugo Borst. Om 19.00 uur begint het echte 'warmlopen' vanuit Soccer City in Johannesburg. Tom Egbers ontvangt in de studio in het stadion een aantal gasten uit de voetbalwereld, terwijl Jack van Gelder aan de rand van het speelveld staat. Na afloop van het slotstuk volgt eerst de traditionele nabeschouwing met de spelers en de bondscoach vanuit het stadion, inclusief de prijsuitreiking. Kort voor middernacht neemt NOS Studio Sportzomer De Avondetappe het vervolgens over vanuit Frankrijk. Ook tijdens deze door Mart Smeets gepresenteerde uitzending kan, afhankelijk van de actualiteit, worden geschakeld met Zuid-Afrika en Nederland.

Radio 1

Op Radio 1 trapt NOS Langs de Lijn aanstaande zondag eveneens al om 12.00 uur af met een vooruitblik op de eerste WK-finale van het Nederlands elftal in 32 jaar. Tussen 14.00 en 18.00 uur neemt Radio Tour de France het tijdelijk over, met aansluitend het vervolg van de voorbeschouwing op de eindstrijd van het WK 2010. De presentatie van het middaggedeelte is in handen van Dione de Graaff en Tom van 't Hek, terwijl Toine van Peperstraten het vanaf zes uur 's avonds overneemt.

Zoals gebruikelijk zijn de laatste actualiteiten altijd 'real time' te raadplegen via NOS Teletekst en www.nos.nl/wk2010, de speciale WK-website van de NOS.




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)