Ingezonden persbericht


()

Mahler week op Radio 4
Van 12 t/m 18 juli muziek en leven van Gustav Mahler centraal

Radio 4 staat van maandag 12 tot en met zondag 18 juli in het teken van Gustav Mahler. De klassieke zender brengt meesterwerken ten gehore en blikt terug op het turbulente leven van de componist, die deze maand 150 jaar geleden is geboren.

In de Mahler week presenteert Maartje van Weegen in het ochtendprogramma 'De Klassieken' toonaangevende muziekstukken van Mahler afgewisseld door verhalen over zijn boeiende leven. In de rubriek 'Variaties op een Thema' hoort de luisteraar van Radio 4 reportages over Mahler vanaf memorabele plekken. In 'Het Klassieke Hart' vertellen onder meer de bekende Nederlanders Joop Braakhekke, Mensje van Keulen en Henk Vonhoff over hun favoriete muziekstuk van Mahler. Iedere middag volgt tussen 13.00 en 15.00 uur het middagconcert met onder meer liederen en symfonieën van Mahler, uitgevoerd door onder andere het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Op Nederland 2 zendt de AVRO van woensdag 14 t/m zondag 18 juli elke avond om 22.45 uur de eerste vijf Mahler symfonieën in chronologische volgorde uit. De concerten van Koninklijk Concertgebouworkest staan onder leiding van vier prominente dirigenten.

Op www.radio4.nl/mahler is informatie over en de biografie van de beroemde componist te bekijken en zijn gemiste radio- en tv uitzendingen terug te vinden.

Informatie: www.radio4.nl



Ingezonden persbericht