Zware onweersbuien zorgen voor meldingenregen bij Europ Assistance


DEVENTER, 20100712 -- Door de zware onweerbuien draait Europ Assistance sinds zaterdagavond op volle toeren. Als serviceloket voor diverse (schade)verzekeraars wordt de alarmcentrale momenteel geconfronteerd met extreme drukte als gevolg van het noodweer dat over ons land trekt.

De alarmcentrale Europ Assistance kreeg in de afgelopen dagen te maken met een forse toename van de hoeveelheid service- en schademeldingen. Om de pieken op te kunnen vangen wordt op voorhand extra personeel bijeengeroepen. Dankzij snelle opschakeling is de hulpverlenings-organisatie in staat de kwaliteit van dienstverlening op peil te houden. De meldingenregen is vooral toe te schrijven aan de ontstane schades aan woningen en voertuigen als gevolg van hevige windstoten, hagelbuien, wateroverlast of blikseminslag.

Afgelopen zaterdagavond ontving de Europ Assistance Servicegroep al ruim 25% meer telefoontjes ten opzichte van een doorsnee zaterdagavond. De meldingen, veelal afkomstig van verzekerden en brandweer, hadden op dat moment voornamelijk betrekking op het inroepen van acute hulp. Gedurende de zondag liep het telefonieaanbod verder op naar uitzonderlijke hoogte, waarbij naast de urgente hulpvragen ook de stroom schaderegistraties op gang kwam.

In verband met de weersvoorspellingen en aanhoudende drukte is voor vandaag eveneens een dubbele bezetting beschikbaar om de topdrukte te kunnen verwerken en de gedupeerden snel en adequaat te helpen. Afgaande op de hoeveelheid reeds ontvangen telefoontjes halverwege de dag
houdt Europ Assistance rekening met een royale verdubbeling van het aantal dossiers.

Europ Assistance





Ingezonden persbericht