Ingezonden persbericht


DALEN KLAAR VOOR START DRENTSE FIETS-4-DAAGSE

De Drentse Fiets4Daagse is al meer dan 40 jaar een bijzonder evenement. Vier dagen achter elkaar worden de fietsliefhebbers langs de mooiste plekjes geleid. Dit alles in een ambiance van goed georganiseerde sportieve gezelligheid. Dalen is vanaf 2010 niet alleen doorkomstplaats, maar met ingang van dit jaar ook start- en finishplaats.

Vanaf 2010 heeft Zuidoost-Drenthe een extra startplaats in het grootste fietsevenement van Noord-Nederland. Deelnemers kunnen nu ook in Dalen, het dorp tussen de molens, starten en finishen. Door deze nieuwe startlocatie fietst u nu ook door gebieden, die in voorgaande jaren nog niet door de Drentse Fiets4Daagse zijn bezocht. Elk gedeelte van Drenthe heeft zo zijn charmes. Dit kan ook gezegd worden van het Duits-Nederlands grensgebied, waar één van de vier dagen de routes langs zullen leiden. Tevens is een 'uitstapje' net over de provinciegrens naar Overijssel gepland. Zo zult u tijdens de vier fietsdagen vanuit Dalen o.a. kennis kunnen maken met: Coevorden: Het enige kasteel van Drenthe is gelegen in Coevorden, uiteraard is het fraaie Van Heutszpark met haar stervormige oude vestinggrachten ook kenmerkend. Overijssel: U gaat op ontdekkingstocht langs de groene rivier de Vecht, die haar stroomgebied kent in Nederland en Duitsland. U bezoekt onder andere informatiecentrum Vechtdal in Gramsbergen. Zeer interessant en leerzaam voor alle leeftijden. Gees: Stroomgebied van de Geeserstroom en de nabije omgeving is erg geschikt voor een mooie wandeling en fietstocht.
Esdorp Oud-Aalden: Een heel mooi authentiek dorpje, heel sfeervol: '...de tijd staat er even stil', zoals er nog zoveel plekjes zijn in Drenthe.
Zweeloo/Veenoord: Bekende schilders zoals Vincent van Gogh en Max Liebermann bezochten in de negentiende eeuw deze plaatsen, waar ze inspiratie opdeden. Samtgemeinde Emlichheim: Is in 2008 uitgeroepen tot de fietsvriendelijkste gemeente van de deelstaat Niedersachsen. Boswachterij Sleenerzand en Gees alsmede het grote Natuurreservaat Bargerveen worden bezocht tijdens de fietsroutes vanuit Dalen.
Ook komt u na de start in Dalen op één van de dagen langs de nieuwste topattractie van Drenthe: Plopsa Indoor Coevorden. Bijzonder is ook dat die route over bungalowpark Center Parcs De Huttenheugte leidt.

Vier dagen lang biedt startplaats Dalen u iedere dag de keuze uit een route van 30, 40 of 60 kilometer. Onderweg wordt gezorgd voor momenten van ontspanning en vermaak en bovendien bent u deze dagen verzekerd van goede bewegwijzering, parate pech- en hulpdiensten en natuurlijk vooral van een gastvrije ontvangst in alle plaatsen waar u doorheen komt. Uw fietstocht start en eindigt in het gezellige centrum van Dalen. De ideale en sfeervolle ligging van de plaatselijke horeca nodigen uit om neer te strijken op één van de terrassen na een prachtige fietstocht.

OVERNACHTEN?
In Dalen en omstreken is een diversiteit aan verblijfsaccommodaties waar u zich welkom zult voelen. Op www.dalen.nu en www.magischdrenthe.nl vindt u een speciale button van de Drentse Fiets4Daagse met onder andere. een adressenlijst. Uiteraard is op korte afstand van de startplaats voldoende gratis parkeergelegenheid. Voor de meest actuele informatie: zie ook www.fiets4daagse.nl

U KUNT ZICH NOG INSCHRIJVEN VOOR 2010
Al is het niet meer mogelijk zich via internet online in te schrijven voor de Fiets 4Daagse 2010, u kunt nog wel inschrijven in de startplaats DALEN vanaf maandag 12 juli a.s. in het startsecretariaat (Café-restaurant Cornelis in de Hoofdstraat van Dalen):
. maandag 12 juli: van 11.00 - 18.00 uur

. dinsdag 13 juli: van 08.00 - 10.30 uur

. woensdag 14 juli: van 08.00 - 10.30 uur (alleen voor dagdeelname)
. donderdag 15 juli: van 08.00 - 10.30 uur (alleen voor dagdeelname)
. vrijdag 16 juli: van 08.00 - 10.30 uur (alleen voor dagdeelname)

Startlocatie/Inschrijflocatie:
Café-restaurant "Cornelis" - Hoofdstraat 29, 7751 GA, Dalen - Tel. 0524-551202 Route-leider Dalen: Dhr. Jan Klaassen
Secretariaat startplaats: Dhr. Henk Scholten - Tel. 06-54260044 (alleen tijdens de Fiets 4Daagse) Voorzitter startplaats: Dhr. Henk de Jonge - Tel. 06-22497296 (alleen tijdens de Fiets 4Daagse)

Betaling: contant (geldautomaat Rabobank 50 meter vanaf startlocatie)

Starttijd:
30 en 40 km. starten tussen 08.30-10.30 uur en de 60 km. vanaf 08.00 uur

Finishtijd: uiterlijk 17.00 uur

Officiële opening: maandagmiddag 12 juli 18.00-19.00 uur bij Rest. "Cornelis"

Programma's:
Op de verschillende fietsdagen worden de deelnemers 's middag verwelkomd terug in Dalen, met o.a. live muziek op het grote horecaterras van de Gezamenlijke Horeca Dalen: Dinsdag 13 juli: 14.30-17.30 uur Eenmansorkest Chris Hof Woensdag 14 juli: 14.30-17.30 uur Duo Flex
Donderdag 15 juli: 14.30-17.30 uur Shantykoor Loo en Drostensingers Vrijdag 16 juli: 14.30-17.30 uur Dixieland Crackers Jacks

Extra avondprogramma woensdag 14 juli vanaf 18.30 uur grote zomeravondmarkt met meer dan 100 kramen en veel entertainment. Spectaculaire show op fietsen door BikeXStuntshow-team.

Parkeergelegenheid: Rand van het dorp - Burg. Fonteinstraat (aangegeven met borden).

____



Ingezonden persbericht