Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Micheline van Hautem en Bruno Brel - l'Esprit de Jacques

PERSBERICHT
Amsterdam, 12 juli 2010

Ruim 30 jaar geleden overleed Jacques Brel, echter is hij alles behalve vergeten. Zijn passionele liederen zijn nog altijd even krachtig, groots en meeslepend. Amsterdam, Marieke, Bruxelles, Voir un ami pleurer; de chansons van Brel zijn geliefd. De Belgische troubadour bracht zijn liefde, verdriet en humor op de planken van Knokke Le Zoute tot New York. En overal begreep men wat hij zong, ook al verstond men zijn voertaal niet. Zijn universele poëzie en melodieën raken ieders hart.

De Vlaamse Micheline Van Hautem en zijn neef Bruno Brel, brengen een ode aan Jacques Brel waarbij ze de kern van de liedjes weten te behouden en te eren, maar ook te interpreteren door er hun eigen emoties en persoonlijk elan aan toe te voegen. Daarnaast brengen zij ook een aantal eigen geschreven Franse songs ten gehore, in de 'esprit' van Jacques.

Micheline tourde met Mich en Scène, en tegenwoordig met haar eigen band, door Nederland, België, Schotland, Australië, Nieuw-Zeeland en New York. Bruno speelt al jaren in en ver buiten Frankrijk waarbij hij zowel zijn eigen repertoire als dat van zijn oom brengt.

Tourdata:
l'Esprit de Jacques is vanaf september 2010 te zien in de Nederlandse theaters. Voor een overzicht van alle tourdata klik hier.

Micheline Van Hautem is dit seizoen ook te zien met haar solovoorstelling 'La Musique', klik hier voor meer informatie.