Ingezonden persbericht


*** P E R S B E R I C H T ***


1 juli 2010

Nieuw systeem voor draadloze valve monitoring op de stand HITMA Process

Tijdens de beurs Het Instrument toont HITMA Process B.V.op stand 1C051 het unieke 'valve monitoring system' van fabrikant Eltav. Een andere noviteit is het eerste simulatie-programma voor gaslekdetectie van fabrikant Gassonic. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de nieuwste producten van Foxboro, Eckardt, Mascot Valves en General Monitors.

Draadloos monitoren van afsluiters met Eltav
Het Eltav wireless valve monitoring systeem maakt gebruik van draadloze communicatietechnologie om toezicht te houden op industriële afsluiters in de procesindustrie. Het wireless valve device (WVD) is eenvoudig op een afsluiter te monteren en signaleert of een afsluiter open of dicht staat. Aan de hand van de weerstandscurve van de afsluiter kan bepaald worden of deze aan onderhoud toe is. De afsluiter hoeft pas opengemaakt te worden als de WVD een afwijking signaleert. Dat scheelt enorm in onderhoudskosten. Deze valve monitoring-oplossing van Eltav is betrouwbaar en robuust.

Kostenefficiënt
Eltav heeft gekozen voor het draadloze IEEE 802.15.4-netwerk (ZIGBEE protocol) dat gebruikmaakt van het wereldwijd licentievrije spectrum. Het netwerk is zo ontworpen, dat het naast robuust en betrouwbaar ook kostenefficiënt is. Omdat de WVD alleen stroom gebruikt als de as van de afsluiter beweegt, heeft deze een zéér laag stroomverbruik. Vanzelfsprekend zijn er geen kabels nodig.

Bespaar op installatie- en onderhoudskosten
Het Eltav instrument is uitgerust met een zelfdiagnoseprogramma. Wanneer bij meerdere routers één defect is zoekt de WVD automatisch aansluiting bij een andere router in de fabriek. Deze eigenschap biedt een besparing op de installatie- en onderhoudskosten terwijl een hoge beschikbaarheid gegarandeerd blijft. Eltav is ATEX-gecertificeerd, waardoor het netwerk geschikt is voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen.

##############################