Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Almere, 12 juli 2010

WK Oranjefeest op Stadhuisplein groot succes

Het Stadhuisplein in Almere was gisteravond volgestroomd met meer dan tienduizend Oranjefans, die gezamenlijk de finalewedstrijd Nederland-Spanje kwamen kijken. Ondanks het verlies van het Nederlands elftal werd er op het plein uitbundig feest gevierd en was de saamhorigheid groot.

Wethouder René Peeters sprak vanaf het podium het publiek toe. Hij zei onder de indruk te zijn van de massale opkomst van Almeerders naar het evenement en complimenteerde de initiatiefnemers en organisatoren, de ondernemers van Stadshart Almere en diverse Almeerse bedrijven. De ondernemers hadden gezorgd voor een megascherm waarop de wedstrijd vanaf alle hoeken van het plein te volgen was en een avond vol entertainment. DJ Bee beet het spits af met een enthousiaste warming up. Er waren prijzen te winnen voor de mooiste Oranje outfits en iedereen kon met de Oranjeleeuw op de foto. De spelers van de 7-mansformatie Sonny's Inc verzorgden voor en na de wedstrijd een spetterend live optreden.

Toen eenmaal duidelijk werd dat Nederland genoegen moest nemen met een tweede plaats, maakte de uitbundigheid onder de menigte plaats voor teleurstelling. Desondanks bleef de stemming goed en werd er ook na afloop nog stevig gedanst op de muziek van Sonny's Inc. De avond verliep verder zonder ongeregeldheden en de organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

Meer informatie over het WK Oranjefeest is te vinden op www.stadshart-almere.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht