Gemeente Meerssen


Persbericht van 12-07-2010

Koninklijke Onderscheiding voor Theo Custers uit Bunde Lid in de orde van Oranje Nassau

Op donderdag 1 juli 2010 reikt burgemeester mr Ricardo Offermanns een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Theo (T.H.G.) Custers uit Bunde.

De heer Custers is thans werkzaam als medewerker van de afdeling Cultuur, Welzijn en Zorg van de provincie Limburg. Op 1 juli 2010 gaat hij met pensioen. Hij ontvangt de Koninklijke Onderscheiding als 'oeuvre-waardering' voor zijn totale werkzame leven en zijn vele maatschappelijke verdiensten.

Tijdstip uitreiking: 13.30 uur
Locatie uitreiking : bij de heer Custers thuis

De heer Custers heeft gedurende zijn loopbaan brede expertise opgebouwd als adviseur op het gebied van monumentenzorg. Hij was - vaak op persoonlijke titel - actief lid van een groot aantal monumentencommissies (zie overzicht) en de commissie Grensoverschrijdende Culturele Fietsroutes.

De heer Custers was tevens nauw betrokken bij diverse restauratieprojecten aan de Sint Servaaskerk, Sint Janskerk, Onze Lieve Vrouwebasiliek, Fort Sint Pieter, Chateau Houthem SintGerlach, Glaspaleis Heerlen, Kasteel Sjaloen en Kasteel Amstenrade.

Daarnaast ontplooide hij een breed scala aan maatschappelijke activiteiten, o.a. als jeugdleider Voetbalvereniging (VV) Bunde, voorzitter buurtvereniging Bunderveld, bestuurslid/vrijwilliger Stichting Jeugdcarnaval De Haverzekskes Bung, bestuurslid Provinciale Sportcommissie Limburg en bestuurslid personeelsvereniging Provinciale Planologische Dienst Limburg te Maastricht.

De decorandus is verder medeverantwoordelijk voor de organisatie van de optochtgroep van de Haverzekskes, mede-organisator van de (vijfjaarlijkse) Processie in de wijk Bunderveld en (samen met zijn echtgenote) organisator van het jaarlijkse schoolverlaterskamp van basisschool Franciscus te Bunde.

Overzicht commissies
Commissie Mijnmonumenten Limburg
Monumentencommissies stadsgezichten o.a. Roermond, Eijsden, Landgraaf, Margraten, Vaals en Stein;
Provinciale Monumentencommissies Limburg
Provinciale Bouwkavelcomissie tbv monumentale boerderijen Monumentencommissie Stadsgezicht Wessem en Stevensweert Monumentencommissie Stadsgezichten Gulpen en Wittem Monumentencommissie van Thorn
Technische Commissie van de Limburgse Molenstichting Provinciaal adviseur Monumentencommissie Maastricht Provinciaal adviseur Stichting Kruisen en Kapellen van het Bisdom Roermond