Politie Zeeland


---

1297-2010 Onrust na WK-finale voetbal
In Zeeland is het rond middernacht op enkele plaatsen onrustig geworden na de WK-finale. In veel plaatsen bleef de overlast beperkt.

Het opvallendste incident vond rond middernacht plaats in Hulst.
Na de wedstrijd waren er nog enkele honderden supporters op straat. Tussen hen ontstonden enkele opstootjes. Na wat onderlinge vechtpartijtjes keerde een deel van de menigte zich tegen de politie. Dit gebeurde in de omgeving van de Lange Nieuwstraat. Door de groep uit elkaar te halen, kon de politie de orde weer herstellen. Uiteindelijk werden in Hulst drie personen aangehouden. Eén voor openbare dronkenschap en twee voor openlijke geweldpleging.

1298-2010 Inbraak in stacaravan, Renesse
Op een camping in Renesse is zondagmiddag ingebroken in een stacaravan.
De bewoners waren rond 14.00 uur weggegaan en hadden hun caravan op slot gedaan. Bij terugkomst omstreeks 16.00 uur bleek dat er was ingebroken. Uit de stacaravan werden diverse goederen weggenomen waaronder een fotocamera en een navigatiesysteem. De waarde van de gestolen spullen is niet bekend.

1299-2010 Dronken automobilist rijdt over parasolvoet, Vlissingen
Door de politie is afgelopen nacht een 28-jarige Pool aangehouden.
Hij was rond 03.30 uur op de Nieuwendijk met zijn auto over een parasolvoet gereden en vervolgens doorgereden richting de Koningsweg. Een getuige had dit zien gebeuren en belde de politie.
Een agent zag de beschadigde auto staan in de Wilhelminastraat. Bij de auto stond een man die onvast ter been was, bleek te gaan om de 28-jarige Pool. Hij werd door de getuige aangewezen als de bestuurder. De Pool is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse, moest hij zijn rijbewijs inleveren.