Ten Cate NV

TenCate weefsel voor Amerikaanse landmacht mogelijk toegepast in brandweerkleding
12 juli 2010

TenCate Protective Fabrics maakt bekend dat onderzoek wordt gedaan naar de toepassing in brandweerkleding van TenCate Defender(TM) M, het toonaangevende beschermende weefsel voor de gevechtskleding van de Amerikaanse landmacht. TenCate Defender(TM) M heeft gepatenteerde, inherent-vlamwerende eigenschappen die niet uitwasbaar zijn of slijten en is ideaal voor gebruik als thermische voering voor uitrukkleding van brandweerlieden.

TenCate Defender(TM) M is standaardmateriaal voor de uitrusting van soldaten die in Irak en Afghanistan worden ingezet. De legerleiding is vol lof over dit vlamwerend weefsel vanwege de doeltreffende bescherming van de manschappen tegen vuur-gerelateerde risico's als bermbommen. TenCate Defender(TM) M is ideaal voor gebruik als thermische voering voor de uitrukkleding van brandweermensen omdat het beschikt over gepatenteerde, inherent-vlamwerende eigenschappen die niet uitwasbaar zijn of slijten. Het weefsel is ademend en zorgt voor natuurlijke afvoer van transpiratievocht, maar is licht in gewicht en comfortabel genoeg voor toepassing in kazernekleding, zoals shirts, jassen en broeken.

'Omdat TenCate Defender(TM) M is ontworpen voor de landmacht is het uitstekend bestand tegen slijtage, scheuren en verkleuring', zegt Elliad Granger, marketingmanager bij TenCate Protective Fabrics. `Dit zorgt ook bij brandweerkleding voor een langere levensduur en toegevoegde waarde. TenCate Defender(TM) M is een rendabele optie voor kleding die gedragen wordt door bosbrandweerlieden omdat het goedkoper is dan andere vlamwerende weefsels die momenteel beschikbaar zijn.'

Variëteit aan kleuren
TenCate Defender(TM) M is een tri-blendweefsel, bestaande uit 65% Lenzing FR® Rayon, 25% para-aramide en 10% nylon. Gewoonlijk krijgt het een print conform eisen van de Amerikaanse landmacht en het Amerikaanse marinierskorps. Het weefsel is nu leverbaar in verschillende kleuren, waaronder effen kleuren en camouflageprints, om te voldoen aan de eisen van zowel reguliere als bosbrandweerkorpsen.

TenCate Defender(TM) M is onderdeel van de uitgebreide reeks inherent-vlamwerende weefsels van TenCate voor toepassing in kleding van brandweer, landmacht, industrie en hulpdiensten. Het voldoet in ruime mate aan de beschermingsnormen NFPA 1971, 1977, 1975, en CGSB 155,1. Naar verwachting is het weefsel eind derde kwartaal 2010 op de markt beschikbaar.

TenCate Protective Fabrics North America
Union City, Georgia (USA), maandag 12 juli 2010