Ingezonden persbericht


Finalist wereldwijde zangwedstrijd McDonald's overhandigt cheque aan Ronald McDonald Huis Maastricht

Maastricht, 12 juli 2010 - Vandaag overhandigt Roger Corneille, Restaurant Manager van McDonald's restaurant Maasbree, een cheque ter waarde van 1.000 euro aan Ronald McDonald Huis Maastricht. Roger was één van de twaalf finalisten van Voice of McDonald's, een talentenjacht voor alle McDonald's medewerkers ter wereld. Voor elke finalist doneert McDonald's een geldbedrag aan een Ronald McDonald Huis in hun land.

In april van dit jaar nam Roger deel aan de finale van Voice of McDonald's in Orlando. In de aanloop naar de finale liet hij meer dan 10.000 kandidaten achter zich en eindigde zo bij de laatste twaalf. 'Dit was een enorme ervaring voor mij. Dankzij McDonald's kreeg ik de kans het grote podium te betreden en met internationale artiesten samen te werken", aldus Roger. Voice of McDonald's is een van de initiatieven waarmee McDonald's medewerkers stimuleert in hun persoonlijke ontwikkeling.

McDonald's zet zich al 28 jaar in als hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds. Margo de Kock, manager van Ronald McDonald Huis Maastricht: 'Wij zijn verheugd dat wij deze cheque in ontvangst mogen nemen. We kunnen het geld heel goed gebruiken om ouders, broertjes en zusjes van kinderen die in het academisch ziekenhuis Maastricht worden behandeld een comfortabel 'thuis' te bieden. Als je ziek bent, wil je als kind toch het liefste dat je ouders zo dicht mogelijk bij je zijn."

McDonald's als werkgever

In de 222 McDonald's restaurants in Nederland werken ruim 15.500 mensen, wat McDonald's tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald's hun eerste baan. McDonald's ziet daarom training, opleiding en persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers als een van haar belangrijkste taken. Met een uitgebreid opleidingssysteem zorgt McDonald's ervoor dat veel medewerkers kunnen doorgroeien binnen het bedrijf. Zo zijn twintig van de vijftig topbestuurders van de internationale McDonald's organisatie ooit begonnen als restaurantmedewerker.