VerkeersInformatieDienst

Grote drukte rond Amsterdam verwacht

12 juli 2010, 14:13

De VerkeersInformatieDienst verwacht morgen grote drukte op de wegen rond Amsterdam. Het Nederlands elftal wordt dinsdagmiddag gehuldigd in Amsterdam met een rondvaart door de grachten gevolgd door een huldiging op het Museumplein. De gemeente Amsterdam laat weten dat de binnenstad zo goed als onbereikbaar zal zijn voor autoverkeer. Het zal moeilijk zijn om de stad in te komen en te verlaten met de auto.

Parkeren aan de rand van de stad
Amsterdam adviseert om aan de rand van de stad te parkeren en het laatste stuk naar de binnenstad met openbaar vervoer of te voet af te leggen. Aan de rand van de stad zijn vier speciale, extra, parkeerterreinen beschikbaar.

Locaties extra parkeerterreinen
Extra parkeerterrein: Houthavens en Afrikahaven (Afslag s102, A10 West)

Extra parkeerterrein: Amsterdam RAI (afslag s109, A10 Zuid) Extra parkeerterrein: P4 Schiphol (Afrit Schiphol Noord, volg borden P4)
Extra parkeerterrein: ArenA Poort (volg de borden op de A2/A9 naar ArenA Poort)

Oranje-dienstregeling bij de NS
Veel supporters zullen met de trein naar de hoofdstad reizen, de NS heeft daarom dinsdag een Oranje-dienstregeling. Om meer treinen naar Amsterdam te kunnen laten rijden, moeten de NS de dienstregeling in en om Amsterdam aanpassen. Dit heeft gevolgen voor treinreizigers in heel Nederland. Het wordt een zeer drukke dag op het spoor. Vertrek daarom ook met het openbaar vervoer op tijd en houd rekening met volle treinen.

Actuele file-informatie op Radio Noord-Holland
Grote drukte wordt verwacht vanaf het eind van de ochtend en na de huldiging. De VerkeersInformatieDienst verzorgt via Radio Noord-Holland de hele dag actuele verkeersinformatie voor de regio Noord-Holland.