Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 juli 2010

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Auto kwijt na veroorzaken aanrijding

Almelo

Een 29-jarige automobilist uit Almelo kon zijn auto inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt.

Zondagmiddag 11 juli omstreeks 12.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op De Haere in Almelo. Een automobilist reed tegen een geparkeerde auto op De Heare en ging vervolgens zijn auto parkeren en liep een woning binnen zonder zich om de schade te bekommeren. De politie werd ingeschakeld. De veroorzaker, een 29-jarige man uit Almelo, werd aangehouden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,36 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist was 9 juni jl. al ingevorderd. Omdat de man toen zijn rijbewijs niet had ingeleverd heeft de politie de auto van de man ingenomen.
(2010062631)

Inbreker op heterdaad betrapt

Enschede

Een 32-jarige man uit Enschede werd maandagmorgen 12 juli aangehouden, omdat hij had ingebroken in een pand in Enschede.

Maandagmorgen 12 juli omstreeks 01.15 uur kreeg een 33-jarige eigenaar van een winkel aan de Deurningerstraat in Enschede melding van een inbraak. Hij schakelde direct de politie in. De 33-jarige eigenaar zag de man het pand verlaten en wegrennen in de richting van het Boerenkerkhof. Daar omsingelde de politie het kerkhof en trof de inbreker, een 32-jarige Enschedeër, aan. Hij werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(2010062728)

Twee personen aangehouden voor mishandeling
Almelo
Vrijdag 9 juli heeft de politie een 45-jarige man en een 14-jarige jongen uit Almelo aangehouden op verdenking van mishandeling.

De man en de jongen (vader en zoon) worden ervan verdacht op woensdag 7 juli een 37-jarige man in zijn woning aan de Wondestraat in Almelo te hebben mishandeld. De twee hadden ruzie met de man en zijn daarop zijn woning ingegaan. Ze hebben het slachtoffer geschopt en geslagen. De man en de jongen zijn aangehouden, in verzekering gegaan en uiteindelijk heengezonden. Er is dossier opgemaakt. De politie onderzoekt de toedracht van de ruzie.
(2010061605)

Rijbewijs ingevorderd van snorfietser

Hengelo

Een 21-jarige snorfietser uit Losser raakte maandag 12 juli zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol op een snorfiets reed.

Maandagmorgen 12 juli omstreeks 01.30 uur zagen surveillerende agenten, op de Westelijke Esweg in Hengelo, een snorfietser met passagier op de straat rijden i.p.v. het fietspad. Tijdens het aanroepen door de agenten stopte de snorfietser om zijn passagier af te laten stappen en ging er vandoor. Hierbij groette de man de agenten nog. Op de Louis Bouwmeesterstraat werd de snorfietser klem gereden door de agenten. Omdat het vermoeden bestond dat de snorfietser, een 21-jarige man uit Losser, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,97 promille uit. De man is een beginnend bestuurder. Het rijbewijs werd ingevorderd.
(2010062734)

Zitmaaier gestolen, politie zoekt getuigen

Ambt Delden

Zondagmiddag 11 juli omstreeks 13.00 uur deed een eigenaar van een zitmaaier een vervelende ontdekking. Zijn grasmaaier, model zitmaaier, bleek uit zijn schuur aan de Rijksweg in Ambt Delden te zijn gestolen. Het gaat om een gele Stiga Park Power maaier.
Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal of weten waar de zitmaaier nu is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hof van Twente 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
(2010062676)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 33-jarige man uit Enschede heeft maandag 12 juli een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van geweld tegen zijn gezin.
(2010062706)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen.
De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.
De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Man aangehouden voor bedreiging
Almelo
Vrijdag 9 juli heeft de politie een 33-jarige man uit Almelo aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging van een 30-jarige plaatsgenoot op woensdag 7 juli.

De 30-jarige man zag dat een klein groepje mensen woensdagavond de brandkraan in Schoolstraat opendraaide. Het groepje kreeg de man in de gaten. De 33-jarige man heeft daarop de 30-jarige man bedreigd. De man is daarvoor aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.
(2010061749)

Koperdief aangehouden

Almelo

Een 40-jarige man uit Almelo werd zondagavond 11 juli aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens diefstal van koper uit een woning.

Zondagavond 11 juli omstreeks 18.00 uur zag een getuige een man een woning binnen gaan aan de Rombout Verhulstlaan in Almelo. De man zou daar koper stelen. Toen de politie arriveerde zagen ze de man in de woning met de zojuist verwijderde koperleidingen. De man, een 40-jarige Almeloër, werd aangehouden. De man is een zogenoemde veelpleger, hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(2010062666)

Zwaar dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

Enschede

Een 54-jarige automobilist uit Enschede raakte zondag 11 juli zijn rijbewijs kwijt, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondagavond 11 juli omstreeks 18.40 uur zagen surveillerende agenten, op de Haaksbergerstraat in Enschede, een bestuurder van een auto met de rechter wielen over een trottoirband rijden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 54-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De man was zeer onvast ter been, doordat hij zwaar onder invloed van alcohol verkeerde en had ondersteuning nodig tijdens het lopen. De ademanalyse op het bureau wees 2,6 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd.
(2010062689)

Automobilist gewond na eenzijdige aanrijding

Albergen

Een 45-jarige automobilist uit Reutum raakte zondagavond 11 juli gewond bij een eenzijdige aanrijding in Albergen.

Zondagavond 11 juli omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Zenderseweg in Albergen. Een 45-jarige automobilist uit Reutum reed over de Zenderseweg, gaande in de richting van Albergen. Ter hoogte van de Looleebrug kwam de man in de berm en raakte een bermpaaltje. Na een stuurcorrectie verloor de man de controle over het voertuig en kwam op de kop in de sloot tot stilstand. Hij raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis in Enschede over gebracht.
(2010062721)

Flessengooier aangehouden

Enschede
Een 17-jarige jongen uit Enschede werd maandag 12 juli aangehouden, omdat hij met flessen van de elfde etage van een flat naar beneden gooide en daarmee bijna enkele omstanders bijna had geraakt. Omstreeks 00.45 uur gooide de jongen enkele flessen naar beneden die op een haar na twee voetgangers en een automobilist hadden gemist. De politie werd ingeschakeld. De politie trof de dader met andere jongeren aan in de woning op de elfde etage. De 17-bekende de flessen te hebben gegooid. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.
(2010062718)

18-jarige beroofd van geld, politie zoekt getuigen
Almelo
Een 18-jarige vrouw uit Almelo werd woensdag 7 juli beroofd van haar geld, politie zoekt getuigen.

Woensdagnacht 7 juli tussen 01.00 uur en 02.00 uur fietste een 18-jarige vrouw uit Almelo over de Sesastraat in Almelo. De vrouw kwam uit de stad en wilde naar huis fietsen toen zij door drie ombekende mannen van haar fiets werd getrapt. Het drietal eiste geld. Toen zij het geld van de vrouw kregen gingen zij er vandoor in de richting van de stad.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de beroving. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
(2010061364)

---- --