Publicerad: 2010-07-12 18:15:46 CEST
The NASDAQ OMX Group, Inc. - Pers Bericht
NASDAQ OMX introduceert de Nordic Last Sale voor professionele investeerders

Nieuw marktdataproduct reageert op vraag van professionele gebruikers naar meer transparantie, gesplitste prijzen, en een nieuwe lagere prijs

STOCKHOLM en NEW YORK, 12 juli 2010 (GLOBE NEWSWIRE) -- De NASDAQ OMX Group, Inc. (Nasdaq:NDAQ), de werelds grootste effectenmakelaar heeft vandaag de lancering van een nieuw product aangekondigd -- NASDAQ OMX Nordic Last Sale voor professionele gebruikers.

NASDAQ OMX Nordic Last Sale voor professionele gebruikers omvat real-time verhandelingsgegevens voor alle uitvoeringen op het NASDAQ OMX boek, alsook voor over-the-counter (OTC) verhandelingen die werden gerapporteerd aan de NASDAQ OMX Trade Reporting Faciliteit in Stockholm.

Voor deze ontwikkeling werd de NASDAQ OMX Last Sale in het Nordic-gebied enkel geprijsd voor niet-professionele gebruikers. Het niet-professionele product zal onveranderd blijven bestaan.

NASDAQ OMX Nordic Last Sale voor professionele gebruikers, dat beschikbaar is vanaf 1 september, zal tegemoet komen aan de post-trade transparantie. Daarenboven zal het de kwaliteit van post-trade OTC gegevens verbeteren dankzij een innovatief prijswaarderingsmechanisme. De unieke NASDAQ OMX prijswaardering zal naar verwacht verschillende onnauwkeurige afdrukken per dag kunnen onderscheppen waardoor fouten zullen kunnen worden gecorrigeerd alvorens foutieve verhandelingen deel gaan uitmaken van de geconsolideerde tape. Deze nieuwe service zal een aantal tekortkomingen aanpakken die voortkomen uit de implementatie van de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID) die onlangs werd erkend door de instellingen van de Europese Unie (EU).

"MiFID is niet alleen gunstig gebleken voor de toename van de effectenhandelconcurrentie en het verlagen van de transactiekosten voor marktdeelnemers, het heeft ook gezorgd voor een marktfragmentatie waardoor er uitdagingen werden gecreëerd voor post-trade transparantie", aldus NASDAQ OMX Executive Vice President, Hans-Ole Jochumsen. "NASDAQ OMX Nordic Last Sale voor professionele gebruikers verbetert post-trade transparantie en maakt de creatie van een geconsolideerde tape eenvoudiger voor verkopers dankzij het verschaffen van volledige en nauwkeurige uitvoeringsgegevens".

"NASDAQ OMX Nordic Last Sale voor professionele gebruikers werd geïntroduceerd als reactie op de vraag van klanten", zegt Randall Hopkins, Senior Vice President, NASDAQ OMX Global Data Products. "Markt-professionals kunnen nu op meer doeltreffende wijze liquiditeiten identificeren en de uitvoeringskwaliteit evalueren waardoor het voor hen mogelijk wordt betere geïnformeerde investeringsbeslissingen te nemen. Door firma'e een lagere price-point te geven voor Last Sale data, in vergelijking met Niveau 1, krijgen ze meer keuzes, betere manieren om hun behoeften precies af te stemmen op het producttype, en in vele gevallen hun marktdatakosten te verlagen".

NASDAQ OMX Nordic Last Sale voor professionele gebruikers is beschikbaar tegen een inschrijvingskost van 15 EURO/ per maand. Ga voor meer informatie over NASDAQ OMX Nordic Last Sale voor professionele gebruikers naar http://nordic.nasdaqomxtrader.com/marketdata/dataproducts/NordicLastSale/

Over NASDAQ OMX

De NASDAQ OMX Group, Inc. is 's werelds grootste effectenmakelaar. Het verschaft trading- en beurstechnologie, alsook diensten voor beursgenoteerde bedrijven in zes continenten, met meer dan 3600 genoteerde bedrijven. NASDAQ OMX biedt meerdere kapitaalverhogende oplossingen voor bedrijven wereldwijd, onder meer zijn markt met U.S. noteringen, NASDAQ OMX Nordic, NASDAQ OMX Baltic, NASDAQ OMX First North, en de U.S. 144A sector. Het bedrijf biedt trading aan in meerdere asset-klassen, zoals onder andere equities, derivaten, schulden, commoditeiten, gestructureerde producten en exchange-traded fondsen. NASDAQ OMX technologie ondersteunt de operaties van meer dan 70 wisselbeurzen, clearing organisaties en central securities depositories in meer dan 50 landen. NASDAQ OMX Nordic en NASDAQ OMX Baltic zijn geen wettelijke entiteiten maar beschrijven het gemeenschappelijke aanbod van NASDAQ OMX beurzen in Helsinki, Kopenhagen, Stockholm, Ijsland, Tallinn, Riga, en Vilnius. Voor meer informatie over NASDAQ OMX gaat u naar http://www.nasdaqomx.com. *Volg NASDAQ OMX op Facebook (http://www.facebook.com/pages/NASDAQ-OMX/108167527653) en Twitter (http://www.twitter.com/nasdaqomx).

Waarschuwing betreffende voorspellende verklaringen

De hierin besproken zaken bevatten voorspellende verklaringen die tot stand zijn gekomen onder de Safe Harbor bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze verklaringen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen over de producten en het aanbod van de NASDAQ OMX Group. Wij waarschuwen u dat deze verklaringen geen garanties zijn van toekomstige prestaties. De eigenlijke resultaten kunnen materieel verschillend zijn van de resultaten die worden uitgedrukt of geïmpliceerd in de voorspellende verklaringen. Voorspellende verklaringen omvatten een aantal risico's, onzekerheden of andere factoren waarover NASDAQ OMX Group geen controle heeft. Deze factoren zijn onder andere, echter niet beperkt tot de factoren die nader worden omschreven in het jaarverslag van NASDAQ OMX Group op Form 10-K, en de periodieke rapporten die worden ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Wij zijn niet verplicht om eventuele revisies van voorspellende verklaringen vrij te geven.

NDAQG