Belgische Federale Overheid


* Middeleeuwse zomerstage in het legermuseum

Middeleeuwse zomerstage in het legermuseum

Datum: 04 mei 2010

Elk jaar organiseert het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis activiteiten tijdens de zomervakantie om kinderen op een ontspannende manier toch iets bij te leren. Dit jaar is het thema 'de middeleeuwen'.
Zijn uw kinderen dol op ridders en jonkvrouwen, helmen en wapenschilden, kastelen en wallen? Dan zijn de zomerstages 2010 van het legermuseum zeker iets voor hen.

U kunt kinderen tussen 7 en 12 jaar inschrijven voor een tweedaagse zomerstage op 13 en 14 juli of op 3 en 4 augustus 2010. Elke sessie is opgesplitst in een Nederlandstalige en een Franstalige stage, die elk twintig kinderen kan verwelkomen.

In het Koninklijk Legermuseum, de Hallepoort en de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis zullen uw kinderen de middeleeuwen kunnen herbeleven. Ze ontdekken er het kasteelleven, een middeleeuwse kermis, hoe een stad werd verdedigd en wapens werden gehanteerd. Op deze toffe tweedaagse leven uw kinderen zich uit tijdens allerlei behendigheidsspelen, knutselen ze een helm met vizierklep, versieren ze hun persoonlijke blazoen en maken ze kennis met de schermregels.

Het aantal plaatsen is beperkt dus zo snel mogelijk inschrijven is de boodschap. De inschrijvingen worden afgesloten op 9 juli 2010.

Meer inlichtingen op het nummer 02 737 78 07 of via het contactformulier.