Syntens

Het ministerie van LNV heeft de ambitie om de Nederlandse food- en agrisector tot de koplopers op het gebied van duurzaamheid te laten behoren. Steeds meer ondernemers in de sector zijn met dit onderwerp bezig of vragen zich af welke keuzen hierin te maken. Syntens daagt ondernemers in deze sector uit om hun steentje bij te dragen aan verduurzaming van onze planeet en bovengenoemde ambitie. Daarom organiseert Syntens op dinsdag 13 juli een minisymposium over dit onderwerp.

In het symposium krijgen ondernemers informatie en prikkels om voor hun onderneming het duurzaamheidsbeleid te bepalen. Vooral verhalen uit de praktijk en het delen van kennis staan centraal. Deelnemers krijgen de gelegenheid om ervaringsdeskundigen te bevragen en informatie te krijgen van deskundigen. Verder zal Syntens indien gewenst ook concrete vervolgstappen bieden in de begeleiding naar een duurzaamheidsstrategie en de implementatie hiervan.

Programma:


* Ontvangst door Erik Roosen van Star Sock en korte rondleiding door het duurzame gebouw

* "Duurzaamheid en de ambitiepiramide" - innovatieadviseur Andrea Teeuwisse van Syntens

* "Verduurzaming van de keten en de rol van samenwerking" - Hilke van den Bosch van De Drie Mollen

* "Wereldblik op de uitdagingen in de food-sector en de rol van kennisinstellingen" - Frederikke Praastrink, Lector Duurzame Wereldvoedselvoorziening aan Hogeschool HAS Den Bosch
* "Verduurzaming in de agro-keten" - Vincent van Rijsewijk van PEP
* "Communicatie van duurzame initiatieven" - Roger Engelberts van Imagro

* Paneldiscussie met sprekers o.l.v. Binie Hermans van Syntens
* "Hoe kunt u stappen maken met verduurzaming" door Daniëlla Corijn van Syntens

Â

Het minisymposium vindt plaats op dinsdag 13 juli, van 15.30 - 19.00 uur en wordt gehouden bij Star Sock in Oisterwijk (www.starsock.nl). Deelnamekosten bedragen ⬠30,- .

Direct aanmelden of neem contact op met Binie Hermans (tel. 088 - 444 0 522, binie.hermans@syntens.nl) of Daniëlla Corijn (tel. 088 - 444 0 565, daniella.corijn@syntens.nl).