NCRV

De Rijdende Rechter

Uit de kluiten gewassen conifeer gevaar voor kippen

Dinsdag 13 juli

22.30 uur, Nederland 1

Mr. Frank Visser wordt ook deze week weer in De Rijdende Rechter ingeschakeld bij een slepend conflict waar mensen zelf niet uitkomen. Voordat hij zijn uitspraak doet, trekt hij het land in om de situatie met eigen ogen te bekijken. Daarnaast spreekt NCRV-presentatrice Jetske van den Elsen in de studio met beide partijen en het publiek.

In deze aflevering gaan we naar het Friese dorpje Hallum. Ingrid Schaaf is vanuit de stad naar een huisje in dit pittoreske plaatsje verhuisd Ze wordt hartelijk ontvangen door haar buurman, de heer Vlek. Er ontstaat een leuke vriendschap. Ze komen regelmatig bij elkaar over de vloer en ze voeren vele gesprekken onder het genot van een goed glas wijn. Toch houdt de vriendschap niet lang stand, omdat Ingrid vindt dat de heer Vlek te opdringerig wordt. Hij bemoeit zich met allerlei privézaken waar zij niet van gediend is.

Tot overmaat van ramp maakt Ingrid zich ook nog ernstig zorgen over de uit de kluiten gewassen conifeer in de tuin van de heer Vlek. Ze is doodsbang dat de boom om zal vallen bovenop haar kippen. Het contact is zo verslechterd dat de heer Vlek weigert de conifeer weg te halen. Bovendien beweert hij dat de boom wegens verjaring niet om hoeft.

Zal de conifeer om moeten of zal hij tussen Ingrid en de heer Vlek in blijven staan?

Deze aflevering is eerder uitgezonden in september 2009.