NCRV

Xperience

Novastar in Xperience

Dinsdag 13 juli

19.00 uur, Nederland 3

Voor de leeuwen bij Giel Beelen; studenten leren van muziekfenomeen

Hoe zou het zijn als je je talent mag bewijzen bij een topper op jouw vakgebied? Als je in de praktijk kunt leren van een expert, die wereldberoemd is in zijn vakgebied? In deze aflevering van NCRVâs Xperience gaan drie studenten van de opleidingen Media, muziek & design en Pop & sounddesign de strijd aan voor een stage bij Joost Zweegers, oftewel Novastar. Novastar heeft al vele hits op zijn naam staan, zoals Wrong, Mars needs Woman en Because.

Novastar speelde in het begin van zijn muzikale carrière als straatmuzikant in alle Europese steden. Bij de eerste test spelen de kandidaten Joost, David en Debrah Jade dan ook als straatmuzikant. Novastar geeft de kandidaten tips hoe ze zoveel mogelijk publiek kunnen vasthouden.

Tijdens de tweede test schrijven de twee overgebleven kandidaten een eigen nummer over een thema dat zij van Novastar meekrijgen. Het nummer wordt vervolgens in een professionele studio opgenomen. De overgebleven kandidaat mag zich vervolgens bewijzen door het zelf geschreven nummer live te spelen in het ochtendprogramma van Giel Beelen; wat zullen de DJ en de ongeveer 1 miljoen luisteraars van het nummer vinden? En vindt Novastar de performance goed genoeg om de kandidaat een droomstage te bieden?

De presentatie van Xperience is in handen van Evelien Bosch.

Deze aflevering werd eerder uitgezonden in juli 2009.