Gemeente Almere

Almere 2.0 in de nieuwe bibliotheek

08-07-2010

De nieuwe bibliotheek De reizende tentoonstelling Almere 2.0 is vanaf 13 juli te bewonderen in de nieuwe bibliotheek in Almere Stad. De expositie toont hoe de nieuwe stad er in 2030 uit kán komen te zien en wat de uitgangspunten voor de groei zijn. Almere 2.0 is echter geen blauwdruk, maar laat ruimte voor toekomstige ontwikkelingen. Daarom krijgen bezoekers de gelegenheid om hun mening te geven en ideeën aan te leveren. De tentoonstelling zal tot eind augustus in de bibliotheek blijven.

Almere groeit uit tot de vijfde stad van Nederland; tot 2030 worden er 60.000 woningen gebouwd en 100.000 arbeidsplaatsen gerealiseerd. Plannen voor de groei zijn vastgelegd in de Concept Structuurvisie Almere 2.0. In de komende jaren worden deze plannen, samen met rijk en regio, uitgewerkt en uitgevoerd. Het gaat om drie grootschalige gebiedsontwikkelingen in het westen, centrum en oosten van de stad, en om plannen op het gebied van - bijvoorbeeld - economie, sport, cultuur, sociaal-maatschappelijke voorzieningen en duurzaamheid.

Expositie

Iedereen die benieuwd is naar de achtergronden van de groei en de groeiplannen die in de Concept Structuurvisie Almere 2.0 zijn verwoord, zijn van harte welkom tentoonstelling Almere 2.0 in de nieuwe bibliotheek te bezoeken. Centraal staat de maquette, die de verschillende nieuwe gebiedsontwikkelingen weergeeft. Foto's, artist impressions en filmmateriaal bieden een boeiende doorkijk naar de toekomst van de jongste stad van Nederland. Panelen, banners en ander documentatiemateriaal vertellen het verhaal achter Almere 2.0, één van de grootste ruimtelijke ordeningsopgaven van dit moment.

Laat u horen!

De bezoekers kunnen niet alleen bekijken wat de plannen zijn, zij kunnen ook hun mening geven. Aan de hand van een enquête kunnen zij meedenken over de verdere uitwerking van de Concept Structuurvisie, en daarmee over de toekomst van de stad.

De expositie is van 13 juli tot eind augustus te bezichtigen in de nieuwe bibliotheek van Almere. In deze periode is ook de fototentoonstelling van fotograaf Jordi Huisman te bewonderen. Hij fotografeert de voortgang van Almere Poort, het nieuwste stadsdeel van Almere.