Gemeente Breda

13 juli feestelijke opening nieuw dorpspark Ulvenhout

Op dinsdag 13 juli om 20.00 uur wordt het nieuwe dorpspark in Ulvenhout feestelijk in gebruik genomen door voormalig wethouder Janus Oomen. Ook wordt dan de naam ervan onthuld. Dat gebeurt tijdens de pauze van het jaarlijks zomeravondconcert van harmonie Constantia. Het college geeft Oomen deze eer omdat hij vanaf het begin betrokken is geweest bij het park, dat ligt in de voormalige pastorietuin naast de Laurentiuskerk aan de Dorpsstraat.

In het nieuwe park staat een podium voor kleinschalige culturele activiteiten, zoals theater- en muziekuitvoeringen. De Stichting Dorpspark Ulvenhout streeft er naar om het park een centrale ontmoetingsplaats te laten zijn voor de inwoners van Ulvenhout. Een geasfalteerd slingerend pad verbindt verzorgingscentrum de Donk met de dorpskern, de winkels, het dienstencentrum op het Dorpsplein en de markt op het plein op donderdagmiddag. Het dorpspark maakt gebruik van de faciliteiten van lunchroom De Uitdaging, dat naast het park ligt. Bij deze lunchroom krijgen mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om via een leer-werkplek een plaats te verwerven in de maatschappij.

Het park is een ontwerp van tuinarchitect Leon Rombouts. Bij de aanleg is het muurrestant van de inmiddels verdwenen 19e eeuwse schuurkerk meegenomen en markeren nieuwe hagen de funderingslijnen van slotje Grimhuijsen dat er ooit heeft gestaan.

De eerste aanzet tot het park werd vorig jaar gegeven door Ulvenhouter Jo Box, die zijn droom lanceerde op de website Breda-morgen.nl. De aanleg van het park werd mogelijk door subsidies van de gemeente Breda en de Provincie Noord-Brabant en door bijdragen van verschillende sponsors.

Het concert van harmonie Constantia begint om 19.30 uur. Bij slecht weer worden concert en opening niet in het park, maar in de Laurentiuskerk gehouden.

Breda, 9 juli 2010