Rijksvoorlichtingsdienst

Huldiging Nederlands Elftal: Extra verkeershinder snelwegen rond Amsterdam

Rijkswaterstaat verwacht dinsdag 13 juli extra drukte op de snelwegen rond Amsterdam (A4. A9 en A10) vanwege de huldiging van het Nederlands Elftal in Amsterdam. Het advies aan de weggebruikers is rekening te houden met extra vertraging, met name in de loop van de ochtend en na afloop van de huldiging. Ook op de toeleidende wegen A1 en A2 wordt extra vertraging verwacht.

Bezoekers voor de huldiging van het Nederlands Elftal die niet met het openbaar vervoer naar Amsterdam reizen, worden geadviseerd de auto op de vier extra parkeerplaatsen rond Amsterdam te parkeren en hun weg naar de binnenstad te vervolgen met het openbaar vervoer of te voet. Ook is er nabij de Amsterdam Arena speciale parkeergelegenheid voor uitsluitend touringcars. Touringcars worden alleen op deze parkeerplaats toegelaten. Kijk voor meer informatie over de beschikbare extra parkeerplaatsen op www.amsterdam.nl/wkhuldiging.

Informatie

Vanaf vandaag worden weggebruikers via borden boven de weg geattendeerd op de extra hinder op dinsdag 13 juli. Weggebruikers krijgen informatie via de borden boven en langs de weg aangevuld met verkeersinformatie via radio, internet en navigatiesysteem. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers dringend deze informatie te volgen.

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de doorstroming en de veiligheid op de snelwegen gedurende de hele dag zo soepel mogelijk te laten verlopen, zoals het inzetten van extra weginspecteurs.

Advies

Houd rekening met extra reistijd. Neem extra water mee voor onderweg. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers die Amsterdam niet in hoeven een alternatieve route te kiezen.