Peter Terium reikt Green Key uit aan De Ruwenberg

13/07/2010 09:30

Essent N.V.

Arnhem, 12 juli 2010 - Peter Terium (CEO van de Raad van Bestuur van Essent) heeft onlangs de zogenoemde Green Key uitgereikt aan directeur Richard Jouvenaar van conferentie- en opleidingscentrum De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel. De Green Key, voorheen Milieubarometer, is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die structurele inspannningen verrichten op het gebied van duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij De Ruwenberg een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Richard Jouvenaar: "Bij alles wat we doen staan we stil bij de gevolgen voor het milieu en de samenleving. Dat geldt voor bouwtechnische zaken, het onderhoud van het park, de manier waarop wij omgaan met onze gasten en voor de evenementen die we organiseren". De Green Key is de beloning voor de controleerbare manier waarop De Ruwenberg praktische invulling geeft aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. "Het is een waardering en stimulans om de kwaliteit van onze dienstverlening verder op een duurzame wijze uit te bouwen", aldus Richard Jouvenaar.

Als leverancier van de groene stroom voor De Ruwenberg en als frequent gebruiker van het conferentieoord heeft Essent een goede relatie met De Ruwenberg. Peter Terium: "Ook bij Essent staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Dat geldt voor onszelf als onderneming en tegelijkertijd in de ontwikkeling en aanbieding van onze producten. Zo hebben wij alweer jaren geleden het concept van de groene stroom ontwikkeld en succesvol in de markt gezet. Daarom ben ik er trots op het certificaat van De Green Key te kunnen overhandigen aan De Ruwenberg. Daarnaast zullen we via onze Business Unit Essent Local Energy Solutions verdere mogelijkheden onderzoeken om bijvoorbeeld tot nog meer energiebesparing te komen".

Foto:

Peter Terium (l), CEO Essent reikt de Green Key uit aan Richard Jouvenaar, directeur De Ruwenberg

Over Essent

Essent is de grootste producent van duurzame energie in Nederland en levert elektriciteit, gas en warmte aan particuliere en zakelijke klanten. De onderneming beschouwt Nederland en België als haar thuismarkt.

In 2008 noteerde Essent een omzet van EUR 9,0 miljard en een netto resultaat van EUR 887 miljoen. De totale productiecapaciteit van de centrales en windparken van Essent bedraagt 6.000 MW. Van alle in Nederland duurzaam geproduceerde stroom neemt Essent 27 procent voor haar rekening. Bij Essent werken 4.500 mensen. Meer informatie is te vinden op www.essent.nl/overessent

Essent maakt deel uit van het internationaal opererende RWE.

Met een omzet in 2009 van EUR 48 miljard en 71.000 medewerkers is RWE een toonaangevende Europese leverancier van elektriciteit en gas. RWE levert in Europa elektriciteit en gas aan meer dan 30 miljoen klanten. Daarmee behoort RWE tot de top 5 van Europese energiebedrijven. RWE investeert gemiddeld minstens EUR 1 miljard per jaar in Europese duurzame energieprojecten. Essent en RWE willen de komende jaren samen 20.000 MW aan duurzame energieproductie ontwikkelen.

Over Green Key

De GREEN KEY (voorheen Milieubarometer) is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg op het bedrijf. De GREEN KEY staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt. De GREEN KEY is een middel om het milieubewuste imago van de onderneming naar gasten, overheden en zakenrelaties te communiceren. GREEN KEY is onderdeel van FEE, net als de Blauwe Vlag voor schone stranden en jachthavens. wereldwijd zijn momenteel ruim 1200 bedrijven aangesloten bij het internationale keurmerk GREEN KEY

Het doel van de GREEN KEY is aan de ene kant het sparen van het milieu door minder gas, water en elektra te verbruiken en minder afval te produceren, maar aan de andere ook om kosten te besparen. Daarnaast speelt de opleiding van het personeel met betrekking tot milieumaatregelen een belangrijke rol. De GREEN KEY is het middel om de milieuprestaties te meten en te communiceren naar de gasten, overheden en zakenrelaties. Voor de recreant moet merkbaar zijn dat milieu en natuur voor het bedrijf buitengewoon belangrijk zijn.

Voor het behalen van een GREEN KEY moet een verschillend aantal milieumaatregelen worden genomen. Veel van deze maatregelen liggen op het gebied van gas-, water- en energiebesparing en het scheiden van afval. Deze zijn verplicht. Naast een aantal verplichte maatregelen moet een aantal keuzemaatregelen worden doorgevoerd. Het aantal toegepaste keuzemaatregelen bepaalt het niveau van de GREEN KEY: brons, zilver of goud.

Over De Ruwenberg

Voor meer informatie over Conferentie en Opleidingscentrum De Ruwenberg zie: www.ruwenberg.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.