Gemeente Lingewaard


Nieuwe vervoerder Stadsregiotaxi in september

Met ingang van 1 september 2010 gaat PZN (Personen- en Zorgvervoer Nederland) het vervoer met de Stadsregiotaxi verzorgen. Hierbij staat het belang van de klant centraal. PZN is gespecialiseerd in personenvervoer en beschikt over het TX-keurmerk, een landelijk kwaliteitslabel dat aangeeft dat het bedrijf vakkundige chauffeurs in dienst heeft en comfortabel taxivervoer aanbiedt.

Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang. Omdat er een nieuwe vervoerder komt, wordt een aantal dingen aangepast. Zo krijgen alle pashouders een nieuwe pas. Eind juni hebben zij hierover een brief ontvangen. Ook komen er nieuwe brochures en wordt de website aangepast. De telefoonnummers om een rit te reserveren, klantenservice en klachtenlijn blijven ongewijzigd. Half augustus ontvangen alle pashouders hun nieuwe pas, de aangepaste brochures en andere informatie.

Het verhogen van de kwaliteit
Bij de Stadsregiotaxi staat de klant centraal. Gestreefd wordt naar een zo goed mogelijke kwaliteit door de vervoerder. PZN legt nadruk op proactief handelen, actuele ritinformatie en goede nazorg. Dit uit zich bijvoorbeeld in het instellen van een te vroeg- en een te laat belservice. Nazorg uit zich in het goed controleren van de onderaannemers zodat de kwaliteit wordt geborgd. Bij het opstellen van het programma van eisen hebben de consumentenorganisaties ROCOV, Consumentenplatform Stadsregiotaxi en de Denktank Stadsregiotaxi een grote rol gespeeld. Op termijn wordt gestreefd naar een uitbreiding van het aantal reizigers, op voorwaarde dat het systeem optimaal draait.

Wat is de Stadsregiotaxi
Stadsregiotaxi is een collectief vraagafhankelijk vervoersysteem (CVV). Deze vorm van vervoer is bedoeld voor reizigers die zelfstandig of onder begeleiding kunnen reizen. Dit kunnen ook mensen zijn die van hun gemeenten een WMO-indicatie hebben gekregen en niet met het reguliere openbaar vervoer kunnen reizen. Daarnaast biedt de Stadsregiotaxi aanvullend openbaar vervoer op trajecten waar geen regulier openbaar busvervoer aanwezig is of op die momenten niet rijdt.

(Geplaatst: 13 juli 2010)