Gemeente Wunseradiel


Nieuws

Borstkankeronderzoek in Witmarsum en Makkum

Eind juli 2010 wordt het bevolkingsonderzoek borstkanker gestart in Witmarsum. In de tweede helft van augustus zal de onderzoekswagen verhuizen naar Makkum. Daar wordt tot begin september gescreend.

Alle vrouwen van 50 tot 75 jaar ontvangen een schriftelijke uitnodiging voor het gratis röntgenonderzoek. De cliënten in Parrega en Ferwoude zullen worden uitgenodigd in Workum. Als de afspraak in de uitnodigingsbrief niet schikt, kan er een andere afspraak worden gemaakt. Hiervoor kan worden gebeld met de afsprakentelefoon van Bevolkingsonderzoek Noord, dit nummer staat vermeld in de uitnodiging.

Meest voorkomende vorm van kanker

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Eén op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt.

Het bevolkingsonderzoek kan echter geen garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een röntgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.

Meer informatie op www.bevolkingsonderzoeknoord.nl.