Nieuwenkamp en De Becker nieuwe hoogleraren Ien Dales Leerstoel

13/07/2010 10:10

CAOP

Dr. mr. Roel Nieuwenkamp en prof. mr. Alexander de Becker zijn per 1 augustus benoemd tot bijzonder hoogleraar op de Ien Dales Leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam. De Ien Dales Leerstoel richt zich op 'de overheid als arbeidsorganisatie'. Naast een wetenschappelijke functie, onderwijs geven en onderzoek doen, vervult de leerstoel een platformfunctie in de publieke sector. Ook draagt zij bij aan het openbare debat, onder meer rond de verschillende aspecten van het vak van ambtenaar en de kwaliteit van het openbaar bestuur. De leerstoel wordt ondersteund door het CAOP, het kenniscentrum voor arbeidszaken in het publieke domein.

Benoemingen

Dr. mr. Roel Nieuwenkamp is directeur Internationale Handelspolitiek & Globalisering bij het Directoraat-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen van het ministerie van Economische Zaken. Prof. mr. Alexander de Becker is universitair docent aan de Vrije Universiteit Brussel waar hij de eindverantwoordelijke is voor de opleidingsonderdelen "Recht van het Overheidspersoneel" en "Recht van de lokale besturen". Daarnaast is hij onder andere gasthoogleraar aan de Université Libre de Bruxelles voor het thema 'Droit comparé de la fonction publique' en zelfstandig juridisch adviseur ambtenarenrecht en arbeidsrecht in de publieke sector.

Ien Dales Leerstoel

De leeropdracht van de Ien Dales Leerstoel richt zich op de verhouding tussen politiek bestuur en ambtelijke dienst, de kwaliteit van de overheidsorganisatie en haar relatie tot werkgevers en werknemers en de politieke en ambtelijke integriteit van de publieke dienst. De leeropdracht bevindt zich op het snijvlak van staats- en bestuursrecht, ambtenaren- en arbeidsrecht, arbeidsverhoudingen, overheidsorganisatie en personeelsmanagement. De thema's worden belicht vanuit een nationaal en Europees perspectief.

Afscheidscollege prof. mr. C.R. (Ron) Niessen

De huidige hoogleraar, prof. mr. C.R. (Ron) Niessen, neemt op 1 september na ruim tien jaar afscheid van de Ien Dales Leerstoel. Op 8 oktober 2010 geeft Niessen een openbaar afscheidscollege aan de Universiteit van Amsterdam.





http://www.dalesleerstoel.nl