Politie Drenthe

Politie zoekt slachtoffer beroving; dader zit vast

Assen, 13-07-2010 o De politie in Assen heeft momenteel een verdachte vast zitten die wordt verdacht van een aantal berovingen en inbraken in Assen van de laatste weken. Hij is aangehouden op 21 juni. De verdachte, een 42-jarige Assenaar, is inmiddels voor de Raadkamer geweest en blijft de komende negentig dagen vast zitten. Het onderzoek gaat verder.

In dat onderzoek heeft de verdachte onder meer een verklaring afgelegd over de beroving van een persoon bij een filiaal of geldautomaat van de Rabobank in Assen. Hij zou daar iemand hebben beroofd die reed in een bordeauxrode Peugeot. Deze beroving zou hebben plaatsgevonden op zondag 20 juni, ergens in de middag. Om deze verklaring op waarheid te kunnen onderzoeken is de politie op zoek naar het slachtoffer van deze beroving. Deze persoon wordt dringend verzocht om contact op te nemen met de politie in Assen, telefoon 0900 8844.

De verdachte die vast zit wordt verdacht van de overval op een tankstation aan de Overcingellaan op zondag 20 juni. Ruim een dag daarvoor, op de vrijdagnacht, zou hij op de Nieuwe Huizen een vrouw hebben beroofd van haar handtas, ook door te dreigen met een groot mes. Verder wordt hij verdacht van een inbraak in een kapperszaak en een woning, en van de diefstal van een handtas.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.