Politie Drenthe

Verdachten van snelkraak na achtervolging en wegblokkade aangehouden

Coevorden/Rouveen, 13-07-2010 o Op de N377 ter hoogte van Rouveen zijn vanmorgen rond 06.00 uur twee verdachten aangehouden van een snelkraak bij een drogist aan de Friesestraat in Coevorden om 05.30 uur.

De verdachten werden door de politie overlopen tijdens de diefstal en gingen er in een auto vandoor. Hierop hebben de agenten de achtervolging ingezet. De auto van de mannen reed richting Slagharen en nam de N377 richting Dedemsvaart. Ter hoogte van Hardenberg sloot ook een tweede politieauto aan. Politieautos vanuit de richtingen Kampen en Zwolle hadden inmiddels ter hoogte van de Lichtmis, voor de oprit naar de A28, een wegblokkade opgeworpen. Bij het zien van de blokkade besloten de verdachten de auto te keren waardoor het tot een aanrijding kwam met de politieauto die hen achtervolgde. Hierdoor ontstond aan beide autos enige schade. De verdachten vluchtten na de aanrijding te voet verder, waarop twee waarschuwingsschoten door de politie werden gelost. De eerste verdachte kon daarop direct worden aangehouden; de tweede sprong in het water om vervolgens zijn vlucht voort te zetten richting een nabijgelegen boerderij. Na een korte lopende achtervolging kon ook hij aangehouden worden. De auto is in beslag genomen. Of er buit is gemaakt is op dit moment nog onbekend. Ook is de identiteit van beide verdachten nog onbekend. De twee mannen zitten vast en er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.