Gemeente Leeuwarderadeel


Woonwijk "De Steens" volop in voorbereiding

13-07-2010 08:34

Op dit moment werkt de gemeente aan de komst van nieuwe woningen in combinatie met recreatie(voorzieningen) aan de noordoostzijde van Stiens.

Op 15 juni jl. zijn door de Stuurgroep "De Steens", bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente en projectontwikkelaar Nieuwe Borg, in Cultureel Centrum "De Skalm" de plannen gepresenteerd die er zijn aan de oostzijde van Stiens.

Tussen de Truerderdyk en de Trijehoeksdyk wordt een woningbouwplan ontwikkeld van circa 350 woningen met daaraan verbonden het doortrekken van de Kletsefeart naar de Feinsumer Feart. Hiermee krijgt Stiens een directe aansluiting op de elfsteden vaarroute.

Daarnaast wordt er een gebied ontwikkeld ten behoeve van recreatie. Thema hierbij is dat er een combinatie gezocht wordt tussen recreatie en zorg. De zorgbehoevende recreant kan ter plaatse kwalitatief goede zorg geboden krijgen.

Op basis van de vele reacties uit de zaal is er door de ontwikkelaar Nieuwe Borg een tweetal mogelijke aanpassingen van het eerste ontwerp gepresenteerd aan de direct betrokken buurtbewoners. Dit heeft op 8 juli plaatsgevonden in de Skalm.

Voor de presentatie van juni klikt u hier. Voor de genoemde presentatie van juli klikt u hier.

---