Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Aanleg riolering, stadsverwarming en gas in Nieuw Crooswijk

De totale werkzaamheden in de Paradijslaan in Nieuw Crooswijk worden eind september afgerond.

Tijdens de aanleg van de stadsverwarming en de riolering bleek dat ook de gasleidingen in de Paradijslaan tussen het Paradijsplein en de Excercitiestraat vernieuwd moeten worden. De aanleg van de nieuwe gasleiding begint half augustus. Deze werkzaamheden duren twee weken. Zodra de gasleidingen er liggen komen de stratenmakers en zal de Paradijslaan tussen de Excercitiestraat en het Paradijsplein eind september worden opgeleverd.

De leidingen voor de stadsverwarming zijn vorige week allemaal gelegd. De komende weken worden gebruikt om de koppelingen te maken, de leidingen door te spoelen en te persen. In de week van 19 tot 23 juli zijn de werkzaamheden van de aanleg van de stadsverwarming geheel afgerond en kan Eneco Stadsverwarming beginnen met de aansluiting van de stadsverwarming in het Nieuw Trapezium.

Bestrating
De aanleg van de riolering door Gemeentewerken Rotterdam was vorige week gereed. Inmiddels zijn de stratenmakers vanaf de Couwaelstraat begonnen met het leggen van de bestrating. Ook tijdens de bouwvakvakantie wordt doorgewerkt om de Paradijslaan tussen de Couwaelstraat en het Paradijsplein zo snel mogelijk weer bereikbaar te maken voor de bewoners. Het bedrijf Stedin, dat de gasleidingen in de Paradijslaan tussen het Paradijsplein en de Excercitiestraat moet vernieuwen kan pas na de bouwvakvakantie beginnen. Dit betekent, dat dit gedeelte van de Paradijslaan voorlopig open blijft liggen. Half augustus wordt begonnen met de aanleg van de nieuwe gasleidingen en direct daarna gaan de stratenmakers aan de slag om het laatste stukje van de Paradijslaan weer bereikbaar te maken voor de bewoners.