Tom Coronel

13 Juli 2010
Internationale onderscheiding voor Tom Coronel

Autocoureur Tom Coronel, die dit jaar met zijn SEAT Leon TDI in de kleuren van McGregor en TW Steel deelneemt aan het FIA WK Toerwagens (WTCC), heeft een internationale onderscheiding in de wacht gesleept. Door de bezoekers van de website Touring Car Times werd Coronel gekozen tot de beste privécoureur van het afgelopen seizoen. De bezoekers van de website hadden de keuze uit privérijders in vier hoog aangeschreven toerwagenkampioenschappen: naast het WTCC ook de Duitse DTM-klasse, het Brits toerwagenkampioenschap BTCC en de Zweedse toerwagenserie STCC. Dat ze mij dan als beste privérijder uit al die klassen hebben gekozen, vind ik wel een eer, zegt Tom Coronel.

Foto: Frits van Eldik

Coronel weet de onderscheiding op waarde te schatten. Deze prijs is extra speciaal omdat het een publieksprijs is iedereen kon via de site een stem uitbrengen. En het publiek, dat zijn tenslotte onze klanten, de mensen voor wie we het doen. Als er geen publiek zou zijn, dan wordt er niet geracet, zo simpel is dat. Als die mensen dan mijn prestatie waarderen, dan maakt me dat best een beetje trots!

In de verkiezing kreeg Tom Coronel 49 procent van de stemmen in de categorie Best Independent Driver. Daarmee liet hij de Brit Colin Turkington, die vorig jaar de titel veroverde in het BTCC, achter zich. Turkington kwam op 45 procent.

Touring Car Times is een in Zweden geïnitieerde Engelstalige website die al sinds 1995 de internationale toerwagenracerij op de voet volgt. Naast aparte rubrieken voor WTCC, DTM, BTCC en STCC wordt er ook aandacht besteed aan toerwagenraces in Noord-Amerika en de Australische V8 Supercars. Sinds enkele jaren organiseren de mensen achter de site aan het einde van elk seizoen een verkiezing voor de Touring Car Times Awards in diverse categorieën.