Gemeente Rotterdam

hoofdstad vraagt hulp stadstoezicht tijdens huldiging

150 Rotterdamse stadswachten helpen in Amsterdam

13 juli 2010 | rotterdam | persbericht

Vandaag wordt het Nederlands elftal in de hoofdstad gehuldigd. Naast een rondvaart door de Amsterdamse grachten wordt het nationale elftal op het Museumplein gehuldigd. Ook worden op verschillende locaties grote videoschermen geplaatst. Om voldoende toezicht te kunnen houden op de vele honderdduizenden fans die in de hoofdstad worden verwacht, heeft de gemeente Amsterdam aan Stadstoezicht Rotterdam extra manschappen gevraagd. Vanmorgen zijn 150 Rotterdamse stadswachten naar de hoofdstad vertrokken om hun Amsterdamse collega's bij te staan.

Snel beschikbaar
Nadat in het afgelopen weekeinde vanuit Amsterdam het verzoek kwam voor extra manschappen om de hoofdstedelijke stadwachten te ondersteunen, werd een snelle belronde onder het personeel van Stadstoezicht gehouden. Fred Marree van Stadstoezicht: "Op maandagmorgen waren al 150 stadswachten beschikbaar en bereid naar de hoofdstad te gaan. Ook zijn direct 150 portofoons omgeprogrammeerd om in Amsterdam ingezet te kunnen worden. Vanmorgen zijn de stadswachten in konvooi vanuit Rotterdam naar Amsterdam vertrokken".

Toezicht

Onder leiding van de politie in Amsterdam worden de stadwachten samen met hun Amsterdamse collega's op verschillende plaatsen ingezet. "De stadswachten uit beide steden houden toezicht op de Amsterdamse grachten tijdens de rondvaart. Ook worden de Rotterdammers samen met plaatselijke stadswachten ingezet op locaties waar grote videoschermen zijn geplaatst," aldus Marree. "De snelle actie vanuit Rotterdam wordt door de Amsterdammers zeer gewaardeerd".