Gemeente Stadskanaal

Het gemeentebestuur van Stadskanaal wil de proef met de Nachtbus met een jaar verlengen. Als redenen om door te gaan noemt het college de positieve ervaringen met de Nachtbus, de vermindering van geweld, vandalisme en andere overlast tijdens uitgaansavonden. De gemeente Stadskanaal wil voor 4.000 euro garant staan voor de Nachtbus.

In september vorig jaar startten de gemeente, de Stichting Horeca Stadskanaal en het OV Bureau Groningen Drenthe met de Nachtbuspilot. Oorspronkelijk zou de proef drie maanden duren. De Nachtbus kreeg echter steeds meer bekendheid en waardering, ook van meerdere gemeenten, de horeca, politie, scholen en ouders.

De Nachtbus reed aanvankelijk op zaterdagnacht in een lus vanuit Gieten via Stadskanaal naar Ter Apel en terug. Sinds 19 december is de route tussen Borger-Odoorn, Stadskanaal en Vlagtwedde er bij gekomen.

De Nachtbus kent een nieuwe dienstregeling, die bij haltes en door Qbuzz bekend wordt gemaakt. Langs de routes gelegen campings worden aangedaan. De lijn vanuit Borger-Odoorn gaat via Stadskanaal naar de Pekela's en terug.

* 13 juli 2010