Strukton


ProRail en Strukton Rail werken aan lightrailverbinding MerwedeLingelijn

13 | 07 | 2010

De provincie Zuid-Holland wil dat het aantal reizigers op de MerwedeLingelijn in 2018 verdubbeld is. Om deze groei aan te kunnen en te realiseren, wordt het spoor op bepaalde plaatsen verdubbeld, en krijgen bestaande haltes een kwaliteitsimpuls. Zo worden het comfort en de veiligheid op de MerwedeLingelijn verbeterd. De frequentie wordt verdubbeld naar een kwartiersdienst.

Daarnaast worden er drie nieuwe haltes aangelegd. Dit zijn Sliedrecht Baanhoek, Giessendam West en Gorinchem Papland. Bij de bestaande haltes Dordrecht Stadspolders en Boven-Hardinxveld worden nieuwe passeersporen gebouwd.

De werkzaamheden van Strukton Rail bestaan uit spoorvernieuwing en uit nieuwbouw. Er worden zo'n 22 kilometer spoorstaven en 17.000 stuks dwarsliggers gelegd, 9 wissels vervangen respectievelijk aangelegd, perrons worden uitgebreid en nieuwe haltes worden aangelegd. Ook de aanleg van de beveiliging, kabels en leidingen en het bovenleidingsysteem behoort tot het contract. De ballast wordt hergebruikt waar dat mogelijk is. Het werk duurt tot december 2011.