Politie Gelderland-Zuid

Zeer dronken bestuurder aangehouden

Druten, 13-07-2010 o De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een bestuurder aangehouden die op het politiebureau bij een ademanalyse 1295 ug/l blies. Dit komt ongeveer overeen met 2,9 promille.

Een automobilist meldde aan de meldkamer dat hij in Druten een auto met Pools kenteken zag rijden waarvan de bestuurder vermoedelijk dronken was. Agenten gingen naar de auto op zoek en troffen deze even later rijdend aan op de Scharenburg. Daar kreeg de bestuurder een stopteken waarop hij niet reageerde. Ook op het gebruik van zwaailicht en sirene reageerde de bestuurder niet. Door voor de auto te gaan rijden kon de auto uiteindelijk tot stoppen worden gedwongen. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Polen, was nauwelijks aanspreekbaar. Een vrouw die naast hem in de auto zat had daar blijkbaar overgegeven. Of zij gedronken had is niet gecontroleerd. De man is aangehouden maar verzette zich heftig tegen zijn aanhouding.

Op het politiebureau blies de man 1295 ug/l. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hem is een rijverbod van 17 uur opgelegd.
(03)

Laatst gewijzigd 13-07-2010 10:08 | © Regio Gelderland-Zuid |