Politie Groningen

Dinsdag 13 juli 2010

Provincie Groningen, 13-07-2010

Tweetal aangehouden voor diefstal met geweld

GRONINGEN De politie heeft afgelopen week twee inwoners van Groningen (41 en 46 jaar) aangehouden voor diefstal met geweld. Een 32-jarige inwoner van de stad werd in de nacht van 26 op 27 juni in een woning in de JW Frisostraat beroofd. Hij werd daarbij ernstig mishandeld.

Het slachtoffer werd na het incident door getuigen gevonden op het trottoir nabij de woning. Zij waarschuwden de politie en een ambulance. Het slachtoffer werd vanwege zijn verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie stelde direct een onderzoek in en nam verklaringen af van verschillende getuigen. Gedurende het onderzoek kwam de politie de twee verdachte Groningers op het spoor. Ze zijn aangehouden en ingesloten. Het duo zit nog steeds vast.

Dronken automobiliste betrokken bij ongeval

APPINGEDAM De politie heeft maandagavond een 38-jarige vrouw uit Zeerijp aangehouden op de Westersingel in Appingedam. De bestuurster van de auto was betrokken bij een verkeersongeval, waarbij zij frontaal tegen een tegenligger was gebotst. De 38-jarige had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat zij ruim 1,1 promille alcohol in haar bloed had. De tegenpartij, een 73-jarige vrouw uit Appingedam, liep door het ongeval een schaafwond aan haar elleboog en een pijnlijk been op. De politie maakt tegen de 38-jarige alcomobiliste proces-verbaal op.

Scooterrijdster gewond bij ongeval

ZUIDHORN Een 16-jarige inwoonster van Kantens is maandagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Zilverschoon in Zuidhorn. De bestuurster van een scooter raakte de macht over het stuur kwijt en kwam daardoor ten val. Vermoedelijk reed ze met te hoge snelheid over een verkeersdrempel, waardoor ze de controle over de tweewieler verloor. Hierdoor botste ze tegen een middengeleider. Het slachtoffer is met hoofdletsel en een aantal schaafwonden door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft van het ongeval een registratie gemaakt.

Man aangehouden voor vernielingen

TER APEL De politie heeft maandagmiddag in Ter Apel op de Ter Apelervenen een 33-jarige inwoner van Ter Apel aangehouden. De man had ruiten van twee caravans en een washok vernield. Daarbij heeft hij vermoedelijk gebruik gemaakt van een brandblusser en een krukje. Bij de vernielingen liep de verdachte verwondingen op die op het politiebureau door een arts werden behandeld. De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding van de vernielingen.

Minderjarige aangehouden na huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag in een woning in de Korrewegwijk een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden vanwege huiselijk geweld. De politie kreeg een melding dat de tiener zijn moeder sloeg en het huisraad vernielde. Bij aankomst van de agenten was de verdachte agressief en opstandig. Hij is geboeid overgebracht naar het cellencomplex en is ingesloten voor verhoor.

Alcomobiliste in sloot

BLAUWESTAD Een automobiliste (gegevens niet bekend tijdens schrijven persbericht) is maandagavond met haar auto in een sloot gereden aan de Bovist in Blauwestad. De vrouw verloor de macht over het stuur en raakte daardoor het naambord van de plaats Blauwestad. Het voertuig kwam vervolgens via de berm in een naastgelegen sloot tot stilstand. Uit een blaastest bleek dat de vrouw onder invloed van alcohol was. Ze had een alcoholpromillage van ruim 1,8. Haar rijbewijs is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Asielzoeker zorgt voor commotie

Een 21-jarige asielzoeker heeft maandagnacht voor de nodige commotie gezorgd op het terrein van het azc in Ter Apel. De man was onder invloed van diverse middelen en werd daardoor opstandig naar anderen op het terrein. Zo dreigde hij meerdere mensen te slaan en uitte diverse doodsbedreigingen. Omdat de verdachte na waarschuwingen niet stopte met zijn gedrag werd hij in de boeien geslagen. Hij is voor verhoor ingesloten.

Politie zoekt getuigen van vernieling autospiegel

GRONINGEN De politie zoekt getuigen van vernieling van een autospiegel. Het incident vond maandag 31 mei omstreeks 16.15 uur plaats in de Hoekstraat. Een 42-jarige vrouw reed in haar auto over de Laan in de richting van de Visserstraat in Groningen. Ze reed stapvoets. In de Hoekstraat zag ze dat een man het portier van de auto die voor haar reed open deed. Ze kon niet zien wat er gebeurde. Zij deed direct uit voorzorg haar deuren op slot. De man probeerde om ook haar portier open te trekken. Toen dat niet lukte, vernielde hij de buitenspiegel van haar auto. De man liep vervolgens weg richting de Kromme Elleboog. Het is niet bekend wat de man wilde. De politie doet onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden. Dat kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag op diverse plaatsen op snelheid.

* Wildervank, Woortmanslaan: aantal geregistreerde voertuigen: 145, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Middelstum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 2208, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2659, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 516, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.