Gemeente Halderberge


Schuldhulp uitgebreid met budgettering

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten extra personeel in te zetten. Deze extra inzet is bedoeld om inwoners te begeleiden bij budgettering en te ondersteunen bij het vragen van schuldhulp. De gemeente verwacht dat met deze ondersteuning de drempel naar het vragen van schuldhulp verlaagd wordt. Alle inwoners kunnen een beroep doen op schuldhulp, het inkomen speelt hierbij geen rol. Voorwaarde is natuurlijk wel dat volledig meegewerkt wordt.

Voordelen


* minder aanspeekpunten
De begeleiding die hoort bij budgettering wordt voortaan ook door de gemeente gedaan. Zo hebben hulpvragers met minder hulpverleners te maken.

* totaalbeeld
De gemeente krijgt een totaalbeeld van de situatie en kan direct actie ondernemen als dat nodig is. Er kan ook ondersteuning geboden worden bij het invullen van de aanvraag.

Beleid schuldhulpverlening

Vanaf 2002 voert de gemeente een actief beleid voor wat betreft schuldhulpverlening. Hiervoor is een samenwerkingovereenkomst aangegaan. Deze samenwerking is het "Meldpunt Schuldhulpverlening Halderberge", kortweg MSH genoemd. In 2009 besloot het college om meer taken binnen de gemeente uit te voeren. Deze werkwijze slaat goed aan, daarom heeft het college nu besloten de schuldhulp binnen de gemeente verder uit te breiden.