Saxion
BR>

di 13 juli 2010

Saxionstudent wint Summerschool Ondernemerschap



Saxionstudent Martijn van Dueren den Hollander heeft de hoofdprijs in de wacht gesleept van de landelijke finale van de Summerschool Ondernemerschap van ABN AMRO.

In een krachtige presentatie zette Martijn op 9 juli in Amsterdam de plannen met zijn bedrijf Perspective Illusions voor de vijfkoppige jury uiteen. Van Dueren den Hollander scoorde het hoogste gemiddelde, een 7,8. De student van de Saxion academie Toegepaste Kunst en Techniek ontving uit handen van topman Gerrit Zalm een cheque ter waarde van 5.000 euro en kan daarnaast rekenen op een jaar lang begeleiding van de bank.

Martijn van Dueren den Hollander: `Ik deed mee aan de Summerschool Ondernemerschap om de haalbaarheid van mijn idee te testen, en ik wilde onderzoeken hoe ik er business mee kan maken. Mijn plan heeft tijdens de Summerschool pas echt vorm gekregen, en nu sta ik met de hoofdprijs in mijn handen, ik besef het echt nog niet.'

Driedimensionale projectie
Met Perspective Illusions biedt Van Dueren den Hollander een innovatieve vorm van adverteren door middel van driedimensionale, duurzame projectie op gebouwen. Door vervormde beelden vanaf een bepaald standpunt te projecteren zorgt hij ervoor dat de geprojecteerde animaties in of buiten het gebouw lijken te hangen. De duurzaamheid wordt gewaarborgd door gebruik van groene stroom en de inzet van LED beamers.

Behalve Saxion zijn er nog dertien hogescholen en universiteiten in acht steden die een dergelijke summerschool organiseren. De `lokale' winnaars gaan met elkaar de strijd aan in de landelijke finale. Het initiatief ontstond vijf jaar geleden. Saxion heeft voor de derde keer deelgenomen. Gedurende vijf dagen kregen negentien studenten de mogelijkheid om hun eigen businessidee te concretiseren. Dat gebeurde niet in de vorm van traditionele lessen, maar met hulp van praktijkervaring en coaching uit het bedrijfsleven. Strategievorming, financiering, visieontwikkeling, netwerken, commercie, marketing en communicatie: alle aspecten van ondernemerschap zijn de afgelopen week aan bod gekomen.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Hulsman, telefoon 053-5376021 of e-mail m.h.g.hulsman@saxion.nl.
____________________ Zoek