Milieudienst Rijnmond

Bedrijvenbijeenkomst evaluatie veiligheidsrapport op 24 juni 2010

13.07.2010 10:10

Op 24 juni heeft de DCMR Milieudienst Rijnmond samen met Deltalinqs een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd voor bedrijven die volgens het Besluit Risico's Zware Ongevallen 1999 (Brzo'99) verplicht zijn een veiligheidsrapport op te stellen. Vertegenwoordigers van zo'n 35 bedrijven en zes overheidsinstanties uit de provincie Zuid-Holland hebben aan de bijeenkomst deelgenomen.

Evalueren veiligheidsrapport

Minimaal eens in de vijf jaar zijn genoemde bedrijven verplicht hun veiligheidsrapport te evalueren. In 2011 is weer een groot aantal bedrijven aan de beurt. Dit was aanleiding om een voorlichtingsbijeenkomst te organiseren. Tijdens deze bijeenkomst hebben vertegenwoordigers van bevoegde gezagen Wet milieubeheer , Arbeidsinspectie , Brandweer en Rijkswaterstaat in Zuid-Holland uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij het evalueren van een veiligheidsrapport. Onderwerpen die aan bod zijn gekomen, zijn o.a. de kwantitatieve risicoanalyse (QRA ) en de Milieurisicoanalyse (MRA) . Veel bedrijven maakten van de gelegenheid gebruik om vooraf en tijdens de bijeenkomst vragen te stellen. Beantwoording van deze vragen is uitgebreid aan bod gekomen.

De informatie en de antwoorden op de vragen die tijdens de bijeenkomst zijn gegeven, zijn te lezen door op de links in bovenstaande tekst te klikken.

Voor vragen over het evalueren van een veiligheidsrapport kunt u contact opnemen met het coördinerend bevoegd gezag Wet milieubeheer. Voor bedrijven in het Rijnmondgebied is dat het coördinatiepunt Brzo, gevestigd bij de DCMR, telefonisch bereikbaar op 010 246 81 23 of per e-mail brzo-zuidholland@dcmr.nl.

Algemene informatie over het Brzo'99 is te vinden op de website www.brzo99.nl.