Gemeente Beek


Tweede ster keurmerk veilig ondernemen voor Makado en Beekerhoek

Het winkelcentrum Makado en bedrijventerrein Beekerhoek hebben een tweede ster voor het âKeurmerk Veilig Ondernemenâ (KVO) behaald. De heer Meuwissen, adviseur bestrijding winkelcriminaliteit van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, zal het bijbehorende certificaat op dinsdag 13 juli uitreiken in Zalencentrum ât Kaar in Beek.

Het KVO biedt landelijk een gestructureerde manier om de samenwerking tussen ondernemers, politie, gemeente en andere relevante partijen tot stand te brengen. Uiteraard met als belangrijkste doel om een bedrijventerrein of winkelcentrum leefbaar en veilig te krijgen en te houden. Voor het verkrijgen van het certificaat moet een aantal stappen doorlopen zijn, zoals een veiligheidsanalyse, een plan van aanpak en een samenwerkingsconvenant. In 2008 behaalden winkelcentrum Makado en bedrijventerrein Beekerhoek de eerste ster.

Burgemeester Cremers, die het convenant mede zal ondertekenen is trots op het feit dat er nu een 2de ster is behaald. Cremers: âSinds 2008 hebben alle disciplines hard gewerkt en is er flink geïnvesteerd in het veiliger maken van het bedrijventerrein Beekerhoek en winkelcentrum Makado. Er zijn extra lichtmasten geplaatst en er zijn financiële middelen beschikbaar gesteld voor parkmanagement en camerabewaking. Het behalen van de 2de ster laat zien dat we op de goede weg zijn.â Â