Gemeente Rotterdam

zwemverbod heerlijkheid

13 juli 2010 | rotterdam | nieuwsbericht

Vorig jaar is er blauwalg geconstateerd in De Heerlijkheid en de kans op herhaling dit jaar is zeer groot. Sommige soorten blauwalgen scheiden een giftige stof uit die schadelijk is voor mens en dier. Omdat water met veel blauwalgen gevaarlijk kan zijn voor uw gezondheid, moet u uw kinderen niet met het water in contact laten komen. Blauwalg

Naast mensen kunnen vooral honden zeer ziek worden of zelfs sterven wanneer ze veel water met blauwalgen binnen krijgen. Laat dus ook uw hond niet zwemmen in water dat veel blauwalgen bevat. De deelgemeente stelt vanwege deze risico's een zwemverbod in bij De Heerlijkheid.

Hiermee volgt de deelgemeente het beleid van de provincie. Het water in De Heerlijkheid is geen officieel zwemwater. Dit betekent dat het water niet gecontroleerd wordt door de provincie op bijvoorbeeld op blauwalg en bacteriën, zoals e-coli. Teveel blauwalgen en of bacteriën zijn reden voor de provincie om een negatief zwemadvies of een zwemverbod in te stellen.

De Heerlijkheid is een recreatief gebied waarin de waterplas, in de vorm van Nederland, een grote rol speelt. We werken aan mooi, schoon en kwalitatief goed water. In dit gebied blijkt echter dat waterkwaliteit zich niet laat dwingen. De deelgemeente doet er met het waterschap alles aan om dit te verbeteren en houdt u op de hoogte van de vorderingen.