Ministerie van Defensie


Nederlandse militairen Uruzgan beleven 2 WK's

13 juli 2010, 11.35 uur

Militairen van Task Force 55 speelden zondag 11 juli tegen het hersteldetachement van Logistic Support Detachement om de finale van het WK Uruzgan, het internationale voetbaltoernooi tussen 7 landen die actief zijn op Multinational Base Tarin Kowt. Na een spannende finale was de eindstand 1-0 voor `Herstel'.

"De deelnemers hebben sportief gestreden", vertelt sportinstructeur Rik. De sergeant organiseerde het WK Uruzgan dat mede in het teken stond van het goede doel. De teams betaalden een klein bedrag voor hun deelname aan het toernooi en de verkoop van WK-spulletjes bracht ook geld op. De opbrengst hiervan ging naar 2 goede doelen: SOS Kinderdorpen/Worldcoaches en Spieren voor Spieren.

Geen wereldkampioen

De militairen kijken gespannen naar de verrichtingen van het Nederlands elftal . Foto: ministerie van Defensie

Later op dezelfde avond speelde het Nederlands elftal de finale van het WK Voetbal tegen Spanje. Volledig in het oranje uitgedoste Nederlanders, maar ook veel geĂŻnteresseerde Australische en Amerikaanse militairen keken vol spanning naar de ontknoping van de wedstrijd. Helaas speelde Nederland niet goed genoeg om wereldkampioen te worden, maar voor de militairen van het hersteldetachement kon de nieuwe dag niet meer stuk.