Gemeente Oldebroek


Aanpak rioolproblemen gemeente Oldebroek

Gemeente Oldebroek heeft een aantal rioleringsprojecten nu in voorbereiding. De projecten zullen rond september en oktober 2010 worden uitgevoerd. Het gaat hierbij om grote en kleine projecten zoals aanpassing van gemalen, verhogen overstorten, het aanleggen van bergbezinkriolen en het aanleggen van een retentievoorziening.

Een aantal maatregelen worden speciaal voor Wezep Noord (oude gedeelte) genomen. In Wezep Noord heeft het riool niet genoeg capaciteit om bij een stevige bui al het water te kunnen bergen. Daarom wordt er een retentievoorziening aangelegd. Een grote bak onder de grond waar al het extra water in kan stromen. Na de bui wordt de bak weer leeggepompt. De retentievoorziening zou voor de zomer worden aangelegd, alleen door onvoorziene problemen tijdens de voorbereiding moeten de werkzaamheden worden uitgesteld tot september. Wij vragen de bewoners van Wezep Noord begrip te hebben voor de situatie en alert te zijn op mogelijke rioolproblemen tijdens hevige hoosbuien deze zomer. Nadat de bak ik aangelegd verwachten wij dat de rioolproblemen worden opgelost.

Ook in andere delen van onze gemeente worden maatregelen genomen. Hierover wordt u nog geïnformeerd.

Bij rioolproblemen kunt u bellen met de afdeling omgeving, overdag bereikbaar op tel.nr. (0525) 638254 begin_of_the_skype_highlighting (0525) 638254 end_of_the_skype_highlighting. Buiten kantooruren, wanneer er sprake is van ernstige gebreken waarvan herstel niet kan wachten tot de volgende werkdag, kunt u bellen met tel.nr. 0800-2838485 begin_of_the_skype_highlighting 0800-2838485 end_of_the_skype_highlighting.